NRK Meny
Normal

– Jeg lengter etter dem der hjemme

– Nå skal det bli deilig å se familien igjen. Men, først skal jeg kose meg med eget rom resten av oppholdet, sier Anita Moen, som røyk ut av Mesternes Mester lørdag.

Kvinne plukker gratatepler

UTE AV MESTERNES MESTER: Tidligere skiløper i verdenseliten, Anita Moen er ute av Mesternes Mester. Nå gleder hun seg mest til å komme hjem. Her plukker hun granatepler i deltakerhusets hage.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Kvinne med cowboyhatt på strand

KOSA SEG, MEN LENGTER HJEM: Anita Moen hadde det supert som deltaker i Mesternes Mester. Men, hun lengtet også etter «dem der hjemme».

Foto: Tonje Bergmo / NRK

– Jeg ville helst ha vært med litt lenger, men sånn ble det dessverre ikke, sier Anita Moen, som er tidligere langrennsløper i verdenseliten.

– Det var veldig surt å ryke. Spesielt siden jeg ikke fikk brukt utholdenheten og de sterke, fysiske sidene mine. Det var ekstra kjipt, sier hun til NRK.

Moen har vært borte i over tre uker, og savner flokken sin hjemme.

– Familien har akkurat dratt til Berlin for å løpe maraton. Jeg kjenner veldig på at jeg skulle vært med som støtte, sier Moen, som nå gleder seg veldig til å komme hjem.

Intenst opphold for ei voksen dame

I tillegg: Når man nærmer seg 50 blir det, ifølge Moen, litt vel intenst å ha folk rundt seg absolutt hele tiden.

– Vi har hatt det veldig koselig disse tre ukene. Tonje, som jeg delte rom med på deltakerhuset, er ei veldig fin og god jente, et lite «murmeldyr». Men, det blir temmelig intenst å ha folk rundt seg hele tiden. Det er kanskje forskjellen mellom oss deltakere som er 50 og de som er 25 år, sier hun og ler.

– Det ble litt action

Nattesten var veldig jevn mellom Tonje Sørlie og Anita Moen. I denne avgjørende konkurransen skal man være rask i reaksjonen. Det gjelder å først få tak i en kjegle, som er plassert mellom de to deltakerne i konkurransen.

Anita Moen tok den første kjeglen, men i omgang nummer ble kickbokseren for rask for den tidligere skistjerna.

– Hun rykket såpass at jeg ramla over bordet. Så det ble litt action også, sier hun og ler.

– I siste runde var jeg for treig. Det er surt, men det er «Part of the Game». Jeg måtte i Nattesten og der røyk jeg, sier Anita Moen.

De gjenværende som kjemper om tittelen Mesternes Mester 2017 er: Tonje Sørli, Eldar Rønning, Helene Olafsen, Frode Grodås, Else-Marthe Sørlie Lybekk og Anders Jacobsen.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).