Angrer knivstikking

- Jeg sto opp som en vanlig 14-åring på barnerommet og la meg som mulig drapsmann på en glattcelle, sier Arild Knutsen. Nå har han møtt knivofferet han nesten drepte.

Trine Kristoffersen og Arild Knutsen

- Nå ble du lei deg igjen, sier Trine Kristoffersen. Arild Knutsen har møtt henne to ganger etter at han stakk henne ned for 25 år siden.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Det er 25 år siden Arild Knutsen stakk en kniv inn i magen på Trine Kristoffersen. Han hadde nettopp fyllt 14 år, Trine var 15. Hendelsen har preget begges liv.

Se offer møte gjerningsmann her

Som ung gutt ville Arild beskytte en venninne som hadde meldt fra om et biltyveri. Det var derfor han stakk Trine. Kniven gikk 8 cm inn i kroppen hennes og i to dager svevde hun mellom liv og død.

Trine Kristoffersen og Arild Knutsen

Offer og gjerningsmann. Hjemme hos Trine Kristoffersen.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Offer tok kontakt

Da Trine Kristoffersen kontakt med Arild for tre år siden, var han sikker på at hun ville ha hevn.

- Jeg trodde jeg ble lurt i en felle og var på plass ti minutter før avtalt, for å sjekke at ingen var utplassert for å ta meg.

I stedet ble det en klem. Trine hadde grudd seg til møtet. I oppveksten var hun livredd Arild, men hun måtte treffe ham for å komme videre i livet. Et stort arr på magen minner henne hver dag om det som skjedde. Nå er hun glad hun tok sjansen på å se ham.

- Med gang jeg så blikket hans fikk jeg morsfølelse for ham.

Arild Knutsen

Arild Knutsen var heroinavhengig i mange år. Nå er han leder i Foreningen for human narkotikapolitikk.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Trine er forsiktig med hva hun sier når hun møter Arild. - Han blir så fort lei seg, sier hun.

Arild Knutsen er takknemlig for måten Trine Kristoffersen har henvendt seg til ham på. - Hun har ikke sagt "Arild, jeg tilgir deg", det ville virket kunstig. Men det ligger en dyp tilgivelse i måten hun er på og det hun sier uten å bruke ord.

Kulturstrøm

  • Tysk tuntre til Nasjonalmuseet

    Store eiketrær er ikke til salgs i Norge. Derfor er en 65 år gammel eik fraktet med trailer og båt fra Tyskland. Nå skal det 11 meter høye treet slå røtter i spesialblandet jord foran det nye Nasjonalmuseet som åpner neste år. Idéen er at det skal gi skygge om sommeren og være en levende skulptur om vinteren, skriver Statsbygg.

    Tysk tuntre foran Nasjonalmuseet
    Foto: Statsbygg