Hopp til innhold

Amerikanerne er ville etter Ane Bruns Super Bowl-triumf

Nysgjerrigheten var stor da «Don’t leave» ble spilt for over 100 millioner seere under årets Super Bowl. Ane Brun toppet søkelistene.

Ane Brun Super Bowl-reklame

En rekke nye mennesker fikk øynene opp for Ane Brun da «Don’t leave» ble brukt i en reklamefilm under Super Bowl.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Norske Ane Brun har trolig fått en helt ny fanskare etter sangen hennes «Don’t leave» ble brukt i en reklamefilm under Super Bowl, amerikansk fotballs festdag.

Da reklamefilmen til Chevrolet og den amerikanske kreftforeningen rullet over skjermen, brukte flere hundre tusen musikksøketjenestene Shazam og Soundhound for å finne ut hvem som sto bak sangen.

Se reklamefilmen nederst i artikkelen.

– Mange kunne nok betalt mye for å være i situasjonen Ane Brun er i nå. Det er en stor fordel at hun er en erfaren artist, men det gir ingen garanti for at hun vil fortsette å ha internasjonal suksess, sier Karl-Fredrik Tangen, førstelektor ved Markedshøyskolen.

Karl-Fredrik Tangen

Karl-Fredrik Tangen mener Super Bowl-reklamen kan være springbrettet for Ane Bruns internasjonale gjennombrudd.

Foto: Høyskolen Kristiania

Reklamen kan være Ane Bruns springbrett for en internasjonal karriere, men Tangen mener at hun trenger et godt støtteapparat dersom suksessen skal fortsette.

– Det er ikke vanskelig å spa opp eksempler på artister som har hatt one hit wonders uten at det har tatt helt av.

Tangen tror reklamefilmen har størst påvirkning på hjemmebane

– Ane Brun får mer oppmerksomhet i Norge etter Super Bowl-reklamen. Det er jo det som er markedet hennes, sier Tangen til NRK.

Toppet listen

Ved å ta opp et lite lydklipp, gir musikksøketjenesten Shazam deg svaret på hvilken låt som spilles.

«Don't leave» topper listen over de mest søkte sangene i den populære reklamepausen. Under hele Super Bowl, er Ane Bruns sang den tredje mest søkte. Interessen var større for nordmannen enn for U2, men hun må se seg slått av Bruno Mars og Red Hot Chili Peppers.

Ifølge Shazams tall, har over 420 millioner mennesker verden over benyttet seg av musikksøketjenesten, mens 85 millioner bruker den aktivt.

– Mest oppdaget

SoundHound, en annen stor musikksøketjeneste, kårer nordmannen til «den mest oppdagede artisten» etter Super Bowl-triumfen. Etter å ha søkt opp sangen, var Ane Brun den artisten som flest klikket seg videre for å lese mer om.

– En titt på Spundhounds aktivitet under årets Super Bowl-reklamer viser hvilken kraft musikk har, sier Katie McMahon, visepresident for salg og markedsføring i Soundhound, i en pressemelding.

Soundhound har blitt lastet ned mer enn 185 millioner ganger.

Høye forventninger

Forventningene til Super Bowl-reklamene er nesten like store som til showet selv. Ane Brun er storfornøyd med at sangen hennes ble brukt i en reklamefilm.

– Jeg er så stolt! Min sang er lydsporet til Chevrolet og den amerikanske kreftforeningens Super Bowl-reklame i år, skriver artisten på sin Facebook-side.

Ane Brun er for tiden på turné i USA og Canada.

Kulturstrøm

  • Den nasjonale Ibsenprisen tildelt Monica Isakstuen

    Årets Ibsenpris tildeles Monica Isakstuen for stykket «Dette er ikke oss». Stykket hadde urpremiere på Den Nationale Scene 26. januar 2022.

    I sin begrunnelse skriver juryen: «Teksten maner fram en uvanlig familiedynamikk med overraskende dramaturgiske vendinger, som likevel oppleves gjenkjennelige og relevante.»

    Ibsenprisen går årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

    Selve prisen er på 150.000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen ble første gang delt ut i 1986.