NRK Meny
Normal

Andreassen, Kyrre

f. 1971 på Ringerike. Bosatt i Drammen. Forfatter og en av redaktørene for tidsskriftet "Motell". Debuterte i 1997 med novellesamlingen "Det er der du har venna dine".

"Dirty realism" er et begrep som er brukt om Andreassens beskrivelse fra Bygde-Norge, med unge menneskers liv, vennskap og relasjoner i fokus.

Han er utdannet cand.mag. ved Universitetet i Oslo med fagene idéhistorie, litteraturvitenskap og nordisk.

 

Forfatteren Kyrre Andreassen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

 Utgivelser

1997 Det er her du har venna dine. (noveller )

1999 Barringer. (roman)

2003 Polar. (skuespill)

2006 Svendsens Catering. (roman) 

 

Priser

2007 Språklig samlings litteraturpris for 2006

 

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).