Hopp til innhold

Her kommenterer Stabrun Smith og Lunde den norske nedturen fra hotellrommet

NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith har testet positivt på korona og kommenterte derfor torsdagens sprint i Östersund fra hotellrommet. Der fikk de se de norske kvinnene bli fragått i sporet da Marte Olsbu Røiseland ble beste norske på 12. plass.

Lunde og Stabrun kommenterer fra hotellrommet

KOMMENTERER FRA HOTELLROMMET: NRK-kommentatorene Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

– Jeg må innrømme at jeg har elsket Østersund litt mer enn jeg gjør nå, åpnet Stabrun Smith NRK-sendinga fra Østersund.

Med en positiv PCR-test er nemlig han i isolasjon, og Ola Lunde er definert som nærkontakt og er etter svenske regler i karantene.

Fra hotellrommet kunne den rutinerte kommentatorduoen se de norske jentene slite i langrennssporet og på standplass.

Ingrid Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland måtte henholdsvis ut i to og én strafferunde og i løypa ble de fragått med over 45 sekunder. Olsbu Røiseland ble beste norske kvinne på 12. plass.

– Jeg er veldig misfornøyd. En ting er første helgen, men at det fortsetter denne helga også. Jeg føler jeg har ingenting å gå på og går hverken fort eller bra på ski. Det er fortvilende, sier Tandrevold til SVTs reporter som gjør intervjuer for NRK i Østersund.

Olsbu Røiseland hadde ingen forklaring på hvorfor det gikk så dårlig i løypa i dag.

– Det var ikke så verst følelsesmessig, men når jeg kommer i mål ser jeg at jeg er fryktelig langt bak i langrennstid. Jeg skjønner ikke helt hvorfor. Jeg er litt i stuss selv, sier Røiseland som håper at noen i støtteapparatet har et svar.

Heller ikke Tiril Eckhoff hadde dagen i dag. På den første runden var hun 14 sekunder bak og med én bom på liggende havnet hun fort langt bak toppkampen. Med en ny bom på den stående serien, er Eckhoff langt unna pallkampen på vei ut fra siste skyting.

I mål var Eckhoff ett minutt bak vinneren Lisa Theresa Hauser. Elvira Öberg og hviterussiske Hanna Sola tar de siste pallplassene med henholdsvis to og én strafferunde.

– Dette er skiskyting. Noen ganger har man dagen og andre ikke. Synes jeg gjennomførte bra på standplass og får ta med meg det og bygge videre. Plutselig snur det, sier Eckhoff og konkluderer med:

– Det var verre sist sprint, men plasseringen og tiden bak er helt krise i dag.

– Et sjokk

Den norske nedturen ble altså kommentert fra hotellrommet til Stabrun Smith og Lunde etter at førstnevnte fikk et positivt svar på en PCR-test onsdag.

– Jeg oppdaget det nesten tilfeldig. Jeg hadde gått en del turer i kulda og hadde fått litt småirriterte slimhinner, men følte meg ellers fin. I går skulle vi ut for å spise, og jeg tenkte før jeg gjør det tar jeg en selvtest. Jeg hadde ingen sykdomssymptomer i det hele tatt.

– Plutselig slo den ut positivt, så det var et sjokk, rett og slett, sier Stabrun Smith, som nå er isolert på hotellrommet.

NRK-kommentatoren sier han har vært forsiktig gjennom hele pandemien og fulgt alle råd.

– Jeg hadde ikke tenkt at denne dagen skulle komme, men det skjer sikkert alle på et tidspunkt.

Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde satser på å kommentere morgendagens renn fra hotellrommet, dersom det ikke blir utsatt.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Fullvaksinert

Stabrun Smith er fullvaksinert med to doser Moderna, den siste satt 19. august. Han har bare hatt lett antydning til hodepine og ingen feber, og mener vaksinen må være årsaken til at formen er så god.

– Selv om jeg er smittet nå har jeg nesten ingen antydning til sykdom. Det at jeg kommenterer fra et hotellrom er ikke et tegn på at vaksine ikke fungerer, det er et tegn på at det virkelig fungerer.

Et team på fire (to journalister og to fotografer) er definert som nærkontakter av IBU (det internasjonale skiskytterforbundet).

IBU tillater derfor ikke at disse jobber på arenaen. De venter nå på svar fra PCR-tester, og vil trolig bli sendt hjem. Et nytt NRK-team sendes til Östersund.

– Det er jo det kjedeligste. På grunn av meg blir hele NRKs team satt ute av spill. Vi får ikke med et eneste menneske opp på stadion. Det kjenner man på at er veldig frustrerende.

Kulturstrøm

  • Den nasjonale Ibsenprisen tildelt Monica Isakstuen

    Årets Ibsenpris tildeles Monica Isakstuen for stykket «Dette er ikke oss». Stykket hadde urpremiere på Den Nationale Scene 26. januar 2022.

    I sin begrunnelse skriver juryen: «Teksten maner fram en uvanlig familiedynamikk med overraskende dramaturgiske vendinger, som likevel oppleves gjenkjennelige og relevante.»

    Ibsenprisen går årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

    Selve prisen er på 150.000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen ble første gang delt ut i 1986.