Kom en halv time for sent til sine egen finalefest

Mesternes Mester-vinner Anders Jacobsen kjørte så fort han kunne fra Vikersund til Oslo for å rekke finalefesten i Oslo i kveld.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen løfter det synlige beviset på at han er Mesternes Mester 2017.

Foto: Einar Klevland / NRK

Om lag hundre feststemte kjendisdeltagere, venner og TV-folk ventet en halv time på at vinneren av årets Mesternes Mester, skihopper Anders Jacobsen skulle kommet til finalefesten i Oslo i kveld. Jacobsen har kommentert skihopp i Vikersund, men ville få med seg festen i Oslo.

– Ja, jeg er litt stressa, jeg har mistet lappen før, så jeg tenkte at jeg måtte prøve å komme meg hit uten å miste lappen i alle fall. Så jeg kjørte så fort som det er lovlig, og det var verdt å ta turen.

Jakobsen ble møtt med applaus da han entret festen.

– Det føles jo vanvittig bra. Jeg kommer veldig kasta inn i festen her, men jeg husker veldig godt finalen fortsatt og det var ekstremt stas da og det er ekstremt stas nå.

Han sier at i kveld skal han mimre sammen med de andre deltagerne, som var med på innspillingen som ble gjort i Hellas i fjor sommer.

– Flaut å se seg selv på TV

I NRK-serien møtes elleve tidligere toppidrettsutøvere og bor og lever sammen, samtidig som de konkurrerer mot hverandre om tittelen "Mesternes Mester". I hvert program må de gjennom utfordrende konkurranser som setter alle deres egenskaper på prøve.

Jakobsen sier han synes han klarte seg greit i serien, men at det var enkelte episoder han syntes var flaue.

– Det er gøy og flaut å se seg selv i serien. Det er små ting og tang som en oppgave hvor vi skulle regne sammen noe stein, blomster og potter. Jeg klarer jo ikke de enkleste regnestykker, så det er flaut.

Ikke kvinnelig vinner i år heller

Snowboardkjører Helene Olafsen ledet finalen lenge, og mange hadde kanskje forventet at hun skulle stikke av med seieren og bli første kvinnelige vinner av Mesternes Mester. Men slik gikk det ikke i kveldens finale.

– Det var nesten enda kipere å se det denne gangen enn sist. Det var veldig nærme, men Anders var en fortjent vinner. Jeg er fornøyd med å ha tatt ut alt, og har fått vise hva jeg er god for, sier Olafsen.

Denne sesongen av Mesternes Mester har hatt høye seertall. Programleder er tidligere syklist Dag Erik Pedersen som har ledet programmet siden 2009.

– Jeg tror noe av suksessfaktoren til Mesternes Mester som familieprogram er nettopp at det favner fra 5-åringen og opp til de ordentlig gamle. Det er ikke noe utstemming, det er ikke noe skittkasting og baksnakking. Det er idrettens egne verdier som lever, og det tror jeg folk liker å se på, sier Pedersen.

Kulturstrøm

 • Spice Girls-skjorter for 4 kr timen

  T-skjortene som popgruppa Spice Girls brukar i ein ny likestillingskampanje blir laga i Bangladesh av arbeidarar som får betalt 4 kr timen, avslører The Guardian. Gruppa seier dei er sjokkerte og forferda over avsløringane.

  Spice Girls
  Foto: Comic Relief
 • Spelar Thatcher i Netflix-serie

  «X-files»-skodespelaren Gillian Anderson skal spele Margaret Thatcher i Netflix-serien «The Crown», melder VG. Thatcher var statsminister i Storbrittania mellom 1979 og 1990. «The Crown» er ein av dei dyraste dramaseriane til Netflix og handlar om dronning Elisabeth II av Storbritannia.

  Gillian Anderson
  Foto: Willy Sanjuan / AP