NRK Meny
Normal

Andebryst

Imponer gjestene med mørt andebryst tilberedt med sitron- og honningkokt endiv og kryddersjy.

Andebryst
Foto: NRK

Til fire personer trenger du: 

2-3 store andebryst

3 store endiver

saften fra 1 sitron

2 store ss flytende honning

2 ss vann

2-3 dl innkokt andekraft el. sjysaus (pose)

2 stjerneanis

1 bit kanelstang

2 ss smør, i terninger

salt og kvernet sort pepper

eventuelt litt malt nellik eller allehånde

Fremgangsmåte:

Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystet. Bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper og eventuelt litt nellik eller allehånde. Kutt stilken av endivene og del dem i naturlige lag. Bland endiv, sitronsaft, honning, vann og litt salt i en kasserolle. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Blir det mye kraft i kasserollen kan du løft ut endivene og koke kraften inn til "sirup". Legg endivene tilbake i sirupen. Stek andebrystene med fettsiden ned i en middels varm stekepanne. Stek til fette blir sprøtt , ca. 10 minutter. Snu brystene og stek noen minutter til, øs over stekesjy av og til under steking. Ta brystene opp av pannen og la dem hvile ca. 10 minutter. Slå vekk fettet fra pannen og kok ut pannen med kraften eller sjysausen. Tilsett kanel og stjerneanis og la sausen putre i 5 minutter. Visp inn kaldt smør og smak sausen til med sirupen fra endivene, salt og pepper. Skjær andebrystene i skiver og server med varme kokte endiver og kryddersjyen.

Tips:

Alle typer råstekte eller ovnsbakte poteter smaker godt til.

Det samme gjør ovnsbakte rotfrukter eller fersk spinat frest med litt hvitløk.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz