Til fire personer trenger du:
2-3 store andebryst
3 store endiver
saften fra 1 sitron
2 store ss flytende honning
2 ss vann
2-3 dl innkokt andekraft el. sjysaus (pose)
2 stjerneanis
1 bit kanelstang
2 ss smør, i terninger
salt og kvernet sort pepper
eventuelt litt malt nellik eller allehånde
Fremgangsmåte:
Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystet. Bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper og eventuelt litt nellik eller allehånde. Kutt stilken av endivene og del dem i naturlige lag. Bland endiv, sitronsaft, honning, vann og litt salt i en kasserolle. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Blir det mye kraft i kasserollen kan du løft ut endivene og koke kraften inn til "sirup". Legg endivene tilbake i sirupen. Stek andebrystene med fettsiden ned i en middels varm stekepanne. Stek til fette blir sprøtt , ca. 10 minutter. Snu brystene og stek noen minutter til, øs over stekesjy av og til under steking. Ta brystene opp av pannen og la dem hvile ca. 10 minutter. Slå vekk fettet fra pannen og kok ut pannen med kraften eller sjysausen. Tilsett kanel og stjerneanis og la sausen putre i 5 minutter. Visp inn kaldt smør og smak sausen til med sirupen fra endivene, salt og pepper. Skjær andebrystene i skiver og server med varme kokte endiver og kryddersjyen.
Tips:
Alle typer råstekte eller ovnsbakte poteter smaker godt til.
Det samme gjør ovnsbakte rotfrukter eller fersk spinat frest med litt hvitløk.