Hopp til innhold

Podkaster du kan le av

Enestestående kjemi mellom standupkomikere eller «The Office»-skuespillere med fun facts om serien? Her er seks tips til podkaster som får deg til å smile.

Jessica Williams og Phoebe Robinson under innspilling av podkasten «2 Dope Queens».

KLASSIKER: Komikerne Jessica Williams og Phoebe Robinson er absolutt verdt å få med seg.

Foto: WNYC Studios

Vi må alle være litt mer hjemme enn vanlig nå. Det er også en anledning til å oppdage herlige og humoristiske podkaster. Her er noen av mine favoritter.

kultur1
Logo for podkasten "Milde meninger" med Ahmed Mamow.
  • Tittel: Milde Meninger
  • Språk: norsk
  • Lengde: 20–30 min

Ny, norsk favoritt! En av Norges mest lovende komikere, Ahmed Mamow, vier episodene til å diskutere ett bestemt tema med en invitert gjest. For eksempel om fiktive karakterer med Vegar Tryggeseid, offentlig transport med Hallvard Dyrnes eller litteratur med Hasse Hope. Formatet gjør naturlig nok Mamow litt mer seriøs i podkast enn på standup-scenen, men dette er likevel en komisk podkast der det ikke er klin umulig å lære noe heller.

kultur2
Logo for podkasten "WTF with Marc Maron"

En av de originale humorpodkastene er denne intervjupodkasten med den amerikanske komikeren Marc Maron. For oss som savner mer langformatert podkast på norsk er dette et bra substitutt. Den særdeles nysgjerrige og uredde intervjueren Maron prater i timevis med interessante, offentlige personer fra de fleste bransjer. Gjester som Barack Obama, Greta Gerwig og Jerry Seinfeld har vært innom denne klassikeren siden starten i 2009.

kultur3
Logo for podkasten "2 Dope Queens"
  • Tittel: 2 Dope Queens
  • Språk: engelsk
  • Lengde: fra 30 min til 1 time

Nok en klassiker, men den blir dessverre ikke produsert lenger. Likevel er katalogen absolutt verdt å få med seg. I det opprinnelige formatet inviterer komikerne Jessica Williams og Phoebe Robinson tre mer eller mindre kjente komikere som får plass til hvert sitt standup-sett. En glimrende mulighet til å oppdage standupkomikere du antakelig ikke kjenner fra før. Eller du kan bare nyte den enestående kjemien mellom Williams og Robinson.

kultur4
Logo for podkasten "Anna Faris is unqualified"

Et slags «Lørdagsrådet» fra Hollywood. Skuespiller og komiker Anna Faris sin todelte podkast er en slags miks av kjendisintervju og rådgivning. Faris inviterer forskjellige kjente gjester til å hjelpe seg med å løse «vanlige folk» sine problemer. Det er overraskende underholdende å høre Anna Faris og (f.eks.) Bob Saget ringe en eller annen kar fra Kansas for å høre hva som plager ham, for så å veilede ham ut av knipa med sine ukvalifiserte råd.

kultur5
Logo for podkasten "Office Ladies".

Denne passer nok best for fans av «The Office». Skuespillerne Angela Martin og Jenna Fischer (Angela og Pam) fra den amerikanske serien byr på et interessant innblikk i produksjonen av en av vår tids mest populære mockumentaries. Martin og Fischer går gjennom én episode av serien per episode av podkasten, og snakker blant annet om hvordan innspillingen foregikk, i tillegg til ulike fun facts og bak-scenen-øyeblikk. Totalt unødvendig om du hater «The Office», men da tror jeg du må gå en runde med deg selv.

kultur6
Logo for podkasten "You Made it Weird with Pete Holmes"

Komiker Pete Holmes har gitt publikum innsiktsfulle diskusjoner om humor i denne podkasten siden 2011. Nok en langformat-podkast med kjente gjester, men med mer eksplisitt fokus på nerding rundt humor. Det hele blir krydret med dyptgående diskusjoner om det som måtte oppta gjesten akkurat den dagen. Anbefales dersom du vil lære mer om hvorfor du ler av det du ler av, og du ikke syns det er en elendig idé å ha for eksempel Conan O’Brien eller Sarah Silverman som lærer.

Sjekk ferske topplister og flere anbefalinger på nrk.no/podkast.

Humoristiske podkaster fra NRK:

Friminutt podkasten til NRK, logo

Friminutt med Herman og Mikkel – En podkast hvor vi snakker om det vi opplever i hverdagen, som vi synes er morsomt og interessant, bare avbrutt av tulletelefoner og annet gøy. Av og med Herman Flesvig og Mikkel Niva.

Logo for NRK-podkasten "The Kåss Furuseths"

The Kåss Furuseths – Ingen bør være alene på søndager! Derfor inviterer søstrene Else og Ramona på brunsj hver uke. Der er det alltid ledige plasser rundt bordet, for de vil utvide med kjente gjester og lyttere. Alle burde ha en familie, nå er The Kåss Furuseths din. Velkommen skal du være!

Logo for NRK-podkasten "Karakter"

Karakter – En smart canadier, en sleip norsksomalier og en naiv skolesliter øser av sin skoleerfaring for å gi råd til dagens elever, om du går på en faktisk skole eller livets egen. Radioprogram på NRK P3 fredager kl. 10 og som podkast.

Radioresepsjonen

Radioresepsjonen – Preik uten musikk. En feit, en lang og en gammel mann prøver å lage program på P13. Med Bjarte Tjøstheim, Steinar Sagen og Tore Sagen. Du kan også sjekke ut Radioresepsjonens arkivpodkast der du får høre et utvalg av klipp fra Radioresepsjonens rikholdige arkiv fra perioden 2006 og framover. Vi publiserer klipp fra lytternes ønskerepriser. Har du ønsker om hva vi skal legge ut? Send e-post til podkast@nrk.no.

Logo for NRK-podkasten "Med all respekt" med Sandeep Singh, Abubakar Hussain, Anders Nilsen og Galvan Mehidi.

Med all respekt – MAR-gutta diskuterer verden og aktuelle, nære hendelser usensurert. Gjengen består av en inder, en pakistaner, en kurder og en engstelig hvit cis-mann med dialekt, som har kjent hverandre lenge nok til at de ikke trenger å ta høflighetshensyn.

Endringer publisert 12. november: Hovedbildet er byttet. Referanser til sommerferie er tatt ut.

Anbefalt videre lesing:

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)