Faren vil ta kontroll

Mitch Winehouse, far til ville Amy, ønsker nå å få kontroll over pengene hennes - så hun ikke får brukt dem på mer narkotika.

Amy Winehouse

Amy Winehouse tilbake på scenen under Mercury Music-prisutdelingen tirsdag denne uken.

Foto: Lewis Whyld / AP

Pappa Winehouse prøver nå å få sin skakkjørte datter til å gi ham retten til å styre pengene hennes, og har også søkt advokathjelp for å finne en måte å hindre ektemannen Blake Fielder-Civil tilgang til Amys inntekter.

Verdt 60 millioner

Kilder i musikkbransjen anslår at Amy Winehouse i øyeblikket er verdt nærmere 60 millioner kroner, og hun kan tjene opptil det dobbelte det neste halvannet året når inntektene fra «Back to Black» fortsetter å komme. Hun skriver nemlig all musikken sin selv.

Allerede får Mitch mye av det Amy Winehouse tjener, men nå søker han i samarbeid med hennes plateselskap og manager å finne en måte å formalisere det på.

- Hun bare gir ham pengene

Ifølge Daily Mail vil de ha henne til å undertegne skjemaer som gir dem kontroll mens hun kommer seg på beina igjen.

Amy Winehouse

For to uker siden var Amy og ektemannen Blake ute på en blodig ruskule.

Foto: Faksimile: Daily Mail

- Amy bare leverer pengene over til ham, har venner av Mitch tidligere fortalt.

Men nå er det Blake Fielder-Civil som får store mengder kontanter når Amy går i minibanken. Da ekteparet var ute på sin blodige ruskule for to uker siden , ble de også fotografert i en bank der Amy tok ut et stort beløp i sedler - og leverte dem rett til ektemannen.

Frykter Blakes innflytelse

Mitch har sagt til venner at han frykter Blakes innflytelse over datteren kan føre til at hun dør av en overdose, eller at hun begår selvmord dersom han forlater henne eller er utro.

Hun fikk ham for øvrig ikke til å underskrive noen ekteskapskontrakt før de brått og overraskende giftet seg.

Kulturstrøm

 • Musti om Tøyen

  Hun lager musikk med tekster om annerledeshet, vennskap og identitet. Musti vant to priser under årets Spellemann: Årets gjennombrudd og Årets hip hop.

  Artisten Musti (Ugbad Mustafa) har vokst opp på Tøyen i Oslo. Hun lager musikk med tekster om annerledeshet, vennskap og identitet. Musti vant to priser under årets Spellemann: Årets gjennombrudd og Årets hip hop.
 • Skuespiller leder på meningsmåling

  Filmstjernen Matthew McConaughey ville fått stemmen til 45 prosent av de registrerte velgerne i Texas dersom han hadde stilt opp i guvernørvalget. Dagens republikanske guvernør Greg Abbott får 33 prosents støtte i målingen fra Dallas Morning News.

  Kate Hudson og Matthew McConaughey
  Foto: Vince Valitutti / Vince Valitutti