Hopp til innhold

Faren vil ta kontroll

Mitch Winehouse, far til ville Amy, ønsker nå å få kontroll over pengene hennes - så hun ikke får brukt dem på mer narkotika.

Amy Winehouse

Amy Winehouse tilbake på scenen under Mercury Music-prisutdelingen tirsdag denne uken.

Foto: Lewis Whyld / AP

Pappa Winehouse prøver nå å få sin skakkjørte datter til å gi ham retten til å styre pengene hennes, og har også søkt advokathjelp for å finne en måte å hindre ektemannen Blake Fielder-Civil tilgang til Amys inntekter.

Verdt 60 millioner

Kilder i musikkbransjen anslår at Amy Winehouse i øyeblikket er verdt nærmere 60 millioner kroner, og hun kan tjene opptil det dobbelte det neste halvannet året når inntektene fra «Back to Black» fortsetter å komme. Hun skriver nemlig all musikken sin selv.

Allerede får Mitch mye av det Amy Winehouse tjener, men nå søker han i samarbeid med hennes plateselskap og manager å finne en måte å formalisere det på.

- Hun bare gir ham pengene

Ifølge Daily Mail vil de ha henne til å undertegne skjemaer som gir dem kontroll mens hun kommer seg på beina igjen.

Amy Winehouse

For to uker siden var Amy og ektemannen Blake ute på en blodig ruskule.

Foto: Faksimile: Daily Mail

- Amy bare leverer pengene over til ham, har venner av Mitch tidligere fortalt.

Men nå er det Blake Fielder-Civil som får store mengder kontanter når Amy går i minibanken. Da ekteparet var ute på sin blodige ruskule for to uker siden , ble de også fotografert i en bank der Amy tok ut et stort beløp i sedler - og leverte dem rett til ektemannen.

Frykter Blakes innflytelse

Mitch har sagt til venner at han frykter Blakes innflytelse over datteren kan føre til at hun dør av en overdose, eller at hun begår selvmord dersom han forlater henne eller er utro.

Hun fikk ham for øvrig ikke til å underskrive noen ekteskapskontrakt før de brått og overraskende giftet seg.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober