NRK Meny
Normal

Amy forlot rehab etter krangling

Det fungerte dårlig for Amye Winehouse å legge seg inn på rehab for å forsøke å bli kvitt rusproblemene sine.

Amy Winehouse

Her er Amy Winehouse sist torsdag, da hun la seg inn ved Causeway-klinikken på ny. Søndag stakk hun av igjen.

Foto: Yui Mok / AP

Amy Winehouse

Amy Winehouse på vei fra sitt hjem i London torsdag, sammen med et ikke identifisert reisefølge.

Foto: Yui Mok / AP

Les også: Innrømmer heroinmisbruk

Les også: Flere avlysninger for Amy

Nett-tv: Winehouse innlagt

Nett-tv: Amy Winehouse avlyser

Amy Winehouse, kjent for å si «no, no, no» til rehab, kom seg så langt som til klinikken, og det to ganger. Men søndag spaserte hun ut døren igjen - for andre gang på en uke.

Eksklusiv klinikk

Amy og ektemannen Blake Fielder-Civil la seg inn ved den eksklusive Causeway-klinikken i Essex, der de hadde lovet familie og venner at de skulle tilbringe noen uker for å få bukt med de verste rusproblemene sine.

De ankom først forrige mandag, ble der i to døgn, og dro hjem - før de på ny dro til klinikken torsdag. Men ekteparet barket høylytt sammen ved en rekke anledninger, ifølge personalet ved klinikken, og søndag tok Amy og Blake en taxi tilbake til London.

Ble hasteinnlagt

Det var onsdag før Øyafestivalen at Amy Winehouse ble hasteinnlagt på sykehus etter en tredagers rusrunde med alkohol og narkotika. Deretter ble hun anbrakt på et luksushotell - alene. Etter en helg der Amys og Blakes familier kranglet, gikk hun med på å legge seg inn til rusavvenning. Men betingelsen var at Blake skulle bli med.

Mens Amy vil bli tatt imot med åpne armer dersom hun prøver å legge seg inn på rehab igjen, vil Blake neppe få samme varme velkomst, ifølge avisen The Suns kilder:

- De krangler

- Dette burde handle om at Amy får hjelp, men altfor ofte handler det om Blake. Han forstyrret folk på Causeway-klinikken med sin oppførsel, akkurat som han gjorde da hun var på sykehus. De tilbringer halvparten av tiden med å krangle i stedet for å fokusere på jobben som må gjøres. Dette illustrerer hvorfor familien hennes er så desperate etter at hun skal få hjelp uten ham.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).