Hopp til innhold

Amerikanske medier: Melissa McCarthy i samtaler om å spille Ursula i «Den lille havfruen»

Skuespilleren skal være i samtaler om å gi stemmen sin til havheksen i en ny versjon av filmen.

Ursula fra lille havfruen og Melissa McCarthy

ANGIVELIG NY URSULA: Melissa McCarthy skal være klar for å gå under havoverflaten i ny versjon av Disney-klassikeren «Den lille havfruen».

Foto: Disney/AP

Amerikanske medier som Variety og E! skriver at skuespiller Melissa McCarthy skal være i samtaler om å gi stemmen til Ursula i den nye versjonen av «Den lille havfruen». De har begge anonyme kilder på at samtaler skal være i gang, men at en avtale ikke er klar ennå.

Variety skriver videre at Disney og produksjonslaget bak filmen ønsker å sette sammen en rolleliste som både er moderne, og som hyller originalen fra 1989. Det er fortsatt lite som er bekreftet rundt filmen, men nettsiden skriver at filmen skal inneholde både nye og gamle sanger.

Melissa McCarthy

RYKTES TIL DISNEY: Melissa McCarthy er skuespiller, komiker kjent fra blant annet «Gilmore girls» og «Bridesmaids».

Foto: Jordan Strauss / AP

Filmdatabasen IMDb har laget side til filmen, hvor den står som annonsert, men har ikke fått en premieredato eller være i gangn med innspilling. Ifølge databasen er Rob Marshall regissør. Der står også McCarthy listet som ryktet til å få rollen som Ursula.

Følger i rekken av nye versjoner

Den lille havfruen er basert på H.C Andersens eventyr fra 1837, som Disney i 1989 ga ut i animert format. Ron Clemets som var en regissørene bak animasjonsfilmen fortalte Huffington Post i 2014 at en av de største forandringene de gjorde i fortellingen var å gi havheksen Ursula større plass, og gjøre henne til en klassisk Disney-skurk.

Ursula den lille havfruen

HAVHEKSEN: Ursula ble laget som en klassisk Disney-skurk ifølge regissøren bak den originale animasjonen til «Den lille havfruen».

Foto: Disney

«Den lille havfruen» er en av mange klassikere som Disney i det siste har laget nye, «live action»-versjoner av. Ifølge Wikipedia, står det i Cambridge English Dictionary at animasjonene da er laget av ekte bilder fremfor tegnet eller laget på pc.

Den siste som nådde kinoene var Aladdin, som ifølge Variety har spilt inn 820 millioner dollar, som tilsvarer litt under 7 milliarder norske kroner. I juli kommer også den nye versjonen av «Løvenes konge»-filmen, med blant annet Beyoncé på rollelisten.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.