Ambulanse – i surround

I Ambulanse tenker en dødssyk pasient gjennom livet. Hørespillet kan høres i flerkanalslyd.

Ambulanse
Foto: Colorbox

Hørespillet Ambulanse er spilt inni 5.1-lyd, det betyr at hørespillet kan høres i flerkanalslyd (surround). Dette er et tilbud via nett. Hørespillet kan også høres i stereo på nett.


Direkteavspilling av Ambulanse: Ambulanse-streaming

*Ved nedlasting: Når nedlastingsfila er lastet ned må den brennes på en CD som lyd-CD. Deretter kan den spilles av på CD/DVD-spiller på et hjemmekinoanlegg. Det er viktig at forbindelsen mellom DVD-spiller og receiver er digital – da analogutgangen vil gi høy støy ved avspilling

- Ved å sende lyd fra fem høytalere slik at lyden kommer fra alle kanter gir dette flere muligheter enn tidligere i form av et større og mer opplevelsesrikt lydrom, sier lydtekniker Kjetil Hansen.

Hørespillet kan også høres på nett på vanlig måte her:


Reiser mellom fortid og nåtid

Gjennom pasienten møter vi pleier og ambulansesjåfør, de prøver å få kontakt med han, men han klarer ikke å svare.


Ute passerer ambulansen gatelykter og trafikken flyter forbi idet han får et nytt hjerteinfarkt. Mens han svever mellom liv og død drar han på en reise mellom fortid og nåtid. Vi blir med tilbake til møter med ekskona Anna og sønnen han har mistet kontakten med, inn i kinosalen, gjennom lerretet og ned i skyttergraven i Verdun, og fram til nye erkjennelser.


Ambulanse er skrevet av Johan Harstad.


I sendigen søndagen handler det også om det usynlige teater – om ny hørespillteknikk. Etter stykket vil det bli en bolk om hørespillteknikk.


Om produksjonen:
Regi:
Steinar Berthelsen
Musikk: Åsmund Feijde
Lyddesign: Kjetil Hansen

Bearbeidet for radio av: Helge Andersen


Kulturstrøm