Hopp til innhold

Amazon stanser alt salg av Apple TV og Googles Chromecast

Netthandelgiganten tar konkurrentenes TV-bokser ut av salg, og forbyr andre å selge dem via deres sider.

Jeff Bezos

FULL STOPP: Amazon-sjef Jeff Bezos vil ikke selge konkurrentenes produkter. I stedet anbefaler han kundene å velge Amazons egen dings.

Foto: HANDOUT / Reuters

De siste årene har Amazon satset stort på strømmetjenesten Amazon Video.

Samtidig har de lansert sin egen TV-løsning, kalt Fire TV, som konkurrerer med blant andre Apple TV og Google Chromecast.

Nå varsler firmaet at de ikke lenger vil selge eller formidle salg av konkurrentenes produkter, skriver blant andre Techcrunch.

I et brev til forhandlere som selger varene sine via Amazon, går det frem at det med umiddelbar virkning blir umulig å opprette nye oppføringer for de forbudte produktene, og at eksisterende oppføringer vil bli slettet ved utgangen av oktober.

Begrunnelsen de oppgir for å fjerne konkurrentenes produkter fra katalogen, er at de ikke fungerer med Amazons egen strømmetjeneste.

I stedet anbefaler de kundene sine å velge Roku, XBOX, PlayStation eller nettopp Fire TV.

Selv om Amazons egen strømmetjeneste kun er tilgjengelig i USA, Storbritannia og Tyskland, vil salgsforbudet etter det Techcrunch kjenner til gjelde for alle territorier.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober