NRK Meny
Normal

Amazon stanser alt salg av Apple TV og Googles Chromecast

Netthandelgiganten tar konkurrentenes TV-bokser ut av salg, og forbyr andre å selge dem via deres sider.

Jeff Bezos

FULL STOPP: Amazon-sjef Jeff Bezos vil ikke selge konkurrentenes produkter. I stedet anbefaler han kundene å velge Amazons egen dings.

Foto: HANDOUT / Reuters

De siste årene har Amazon satset stort på strømmetjenesten Amazon Video.

Samtidig har de lansert sin egen TV-løsning, kalt Fire TV, som konkurrerer med blant andre Apple TV og Google Chromecast.

Nå varsler firmaet at de ikke lenger vil selge eller formidle salg av konkurrentenes produkter, skriver blant andre Techcrunch.

I et brev til forhandlere som selger varene sine via Amazon, går det frem at det med umiddelbar virkning blir umulig å opprette nye oppføringer for de forbudte produktene, og at eksisterende oppføringer vil bli slettet ved utgangen av oktober.

Begrunnelsen de oppgir for å fjerne konkurrentenes produkter fra katalogen, er at de ikke fungerer med Amazons egen strømmetjeneste.

I stedet anbefaler de kundene sine å velge Roku, XBOX, PlayStation eller nettopp Fire TV.

Selv om Amazons egen strømmetjeneste kun er tilgjengelig i USA, Storbritannia og Tyskland, vil salgsforbudet etter det Techcrunch kjenner til gjelde for alle territorier.

Kulturstrøm

 • Norsk animasjonsfilm ut i verden

  Mats Groruds animasjonsfilm The Tower er tatt ut til Annecy, verdens kanskje største og viktigste festival for animasjonsfilm. Ved bruk av ulike animasjonsteknikker forteller Grorud om den palestinske flyktningsituasjonen i Libanon fra 1948 frem til i dag. Filmen skal vises utenfor konkurranse. (Rushprint)

  Laster Twitter-innhold
 • Banderas som Picasso

  Antonio Banderas har flere ganger fått spørsmålet om han vil spille Pablo Picasso. Nå har han takket ja. Banderas spiller Picasso i den nye sesongen av «Genius». Han forteller at han ble fristet av rolletilbudet fordi han fikk sjansen til å filme inn scener i Malaga. «Genius: Picasso»» hadde premiere på National Geographic søndag 22. april. Antonio Banderas spiller en eldre versjon av kunstneren, mens Alex Rich spiller ham i yngre år. (NTB).

  Antonio Banderas som Picasso
  Foto: Dusan Martincek / AP/Scanpix
 • Ny framtid for Tinnosbanen

  Stortinget skal i dag ta en viktig beslutning om framtida for Tinnosbanen. Familie og kulturkomiteen ber i sin Innstilling om utredning av gevinster og kostnader ved å sette i stand verdensarvobjektet Tinnosbanen enten til ren museumsbane, eller til en jernbanestrekning som også kan transportere gods og tømmer. Komiteen mener det haster å bestemme hvordan banen skal settes i stand, om Rjukan–Notodden industriarv skal beholde plassen på verdensarvlista.

  Tinnosbanen
  Foto: Helge Carlsen / NRK