Amazon med ny gratistjeneste

Ny tjeneste gir deg gratis lagring av musikken din til avspilling på enhver mobil enhet.

Amazon Cloud Player

Amazons nye tjeneste er uavhengig av plattform.

Foto: Amazon

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Amazon, som er en av de ledende på kjøp av bøker og musikk over nettet, vil også være med i konkurransen om brukerne i streamingmarkedet.

NRKBeta sin kommentar: Google Music – gigantenes inntogsmarsj

Uavhengig av plattform

Første steg har blitt å lanserer en ny tjeneste, foreløpig begrenset til amerikanske brukere, der man gratis kan lagre opp til 5 GB med musikk som du kan ta fram og spille av på de aller fleste mobile enheter.

Les også:

Amazon sin tjeneste kan du ta i bruk, uavhengig om du har en mobil enhent med operativsystem fra Android, Windons eller Apple.

Tjenesten, som heter Amazon Cloud Drive, er heller ikke begrensa til musikk, men lar deg laste opp alle slags filer fra PC-en din via en nettleser. Den gir deg 5 GB gratis lagringsplass, og for hver GB ekstra må du betale én dollar i året.

20 GB ekstra

I tjenesten finner du også Amazon Cloud Player som lar deg spille musikkfiler som du har lastet opp. Og dersom du kjøper et album fra Amazons egen MP3-butikk får du automatisk 20 GB ekstra plass.

Du kan også laste opp musikk eller andre filer du måtte ha fra tidligere, uavhengig av hvor de måtte komme fra.

Og ifølge nettstedet Mashable finner tjenesten for eksempel automatisk fram til musikk kjøpt i iTunes på din harddisk, og integrerer dem i utvalget.

Kulturstrøm

 • Film med kritikk av kastesystemet

  «The White Tiger» handler om hvordan en fattig gutt i India karret seg opp til å bli en vellykket entreprenør. Der «Slumdog Millionaire» fremstår som et eventyr, er dette en kynisk kamp for overlevelse, skriver Filmpolitiet. Terningkast 5.

  Adarsh Gourav i serien THE WHITE TIGER. Smiler og slår ut med armene med en stor gjeng menn i skjorte og buske i bakgrunnen
  Foto: Tejinder Singh Khamkha / Netflix
 • Oversikt over Trumps tvitring

  Avisa The New York Times har laga ei liste over alle Donald Trump sine twittermeldingar med fornærmande innhald, frå han erklærte presidentkandidaturet sitt i 2015 og til han vart utestengd frå Twitter i januar i år.

  Trump Twitter
  Foto: Skjermdump/Twitter