Alt om Dan Børge

Dan Børge Akerø har en meget mangslungen medie-karriere. Her har vi samlet det meste av det du trenger å vite om Dans aktiviteter gjennom årene.

Dan Børge Akerø
Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Dan Børge Akerø ble født som Vannmann den 23. januar 1951 på Jylland og bor nå i Oslo. Han er gift og har fem barn. Blant hans hobbier kan regnes golf, tennis og fotball - og utstrakt sosialt samvær!

Dan har spilt førstedivisjons-fotball, studert sosiologi og kom til NRKs Utenriksredaksjon i 1981. Han jobbet som programleder og reporter i Dagsrevyen i fem år, og ble deretter snart håvet over i Underholdningsavdelingen. Han har dessuten gjort en årelang innsats for barn og unges musikkliv.

 

Quiz: Hvor godt kjenner du Dan Børge?

 

 

Se bilder fra Dan Børges lange karriere!

 

 

Se Dan Børge-klipp i Nett-TV!

 

 

Les om Dan Børge og Klassefesten!

 

 

  Og her kan du lese ENDA mer om Dan Børges liv og levned!

 

Kulturstrøm

  • Kvinneskjellettfunn trolig leder

    Gjenstandene i båtgraven som ble funnet høsten 2017 på Hillesøy utenfor Tromsø tyder på at kvinnen ble gravlagt omkring år 800, i starten av vikingtiden. Arkeologen som leder utgravningene mener Hillesøykvinnen trolig var en lederskikkelse i et norrønt høvdingdømme, melder Forskning.no.

    Skjelettet av en kvinne funnet i en båtgrav på Hillesøy
    Foto: Norges arktiske universitetsmuseum
  • Sjeldne saksofoner stjålet

    Den italienske samleren Attilio Berni har brukt 25 år på å bygge opp en samling av 600 sjeldne saksofoner. Sist helg kom tyver seg unna med 35 av dem, til en verdi av 2,9 millioner kroner. Blant de stjålne instrumentene er saksofoner som er laget på 1800-tallet. Åtte av dem er nå funnet igjen. Berni har planer om å åpne det han hevder vil bli verdens første saksofonmuseum til høsten.