Alt om Dan Børge

Dan Børge Akerø har en meget mangslungen medie-karriere. Her har vi samlet det meste av det du trenger å vite om Dans aktiviteter gjennom årene.

Dan Børge Akerø
Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Dan Børge Akerø ble født som Vannmann den 23. januar 1951 på Jylland og bor nå i Oslo. Han er gift og har fem barn. Blant hans hobbier kan regnes golf, tennis og fotball - og utstrakt sosialt samvær!

Dan har spilt førstedivisjons-fotball, studert sosiologi og kom til NRKs Utenriksredaksjon i 1981. Han jobbet som programleder og reporter i Dagsrevyen i fem år, og ble deretter snart håvet over i Underholdningsavdelingen. Han har dessuten gjort en årelang innsats for barn og unges musikkliv.

 

Quiz: Hvor godt kjenner du Dan Børge?

 

 

Se bilder fra Dan Børges lange karriere!

 

 

Se Dan Børge-klipp i Nett-TV!

 

 

Les om Dan Børge og Klassefesten!

 

 

  Og her kan du lese ENDA mer om Dan Børges liv og levned!

 

Kulturstrøm

 • Max Wright er død

  Den amerikanske skuespilleren Max Wright er død. 75-åringen døde i sitt hjem i California tirsdag etter lang tids kreftsykdom, melder TMZ. Wright huskes nok best for rollen som familiefaren Willie Tanner i sitcomserien «Alf» som ble sendt på NBC.

 • Slutt på moms på e-bøker

  Regjeringen fjerner momsen på e-bøker og strømmetjenester fra 1. juli. Detter fører i følge kulturminister Trine Skei Grande til at norske e-bøker blir mer konkurransedyktige mot engelske e-bøker.

 • Netflix mister «The Office»

  Fram til 2013 ble serien vist på gamlemåten i beste sendetid på NBC. Så overtok Netflix rettighetene og har gjort «The Office»s 208 episoder til tidenes mest sette på strømmekanaler. Nå har NBC vunnet tilbake anbudet på serien og starter sin egen strømmekanal for serien i 2021. Rettighetene koster NBC 850 millioner kroner i året, skriver Los Angeles Times.

  The Office
  Foto: Danny Moloshok / Reuters