Hopp til innhold

Alt om Age of Conan

Etter alle utsettelsene har norske Funcom omsider funnet tiden moden for å slippe inn forventningsfulle spillere til det «norske» Conan-riket.

Age of conan
Foto: Funcom

På selveste nasjonaldagen får noen av de heldige som har forhåndsbestilt spillet, tilgang til det middelalderske blodbadet som venter i Age of Conan. Alle andre må vente til fredag 23. mai.

Etter alt å dømme er dataspillet det dyreste norske kulturproduktet noensinne med prislappen på 200 millioner kroner. Av kommersielle kulturprodukter troner spillet suverent på topp foran den største norske filmproduksjonen "Slipp Jimmy fri, som kostet om lag 100 millioner.

Det er et norsk produkt som henvender seg internasjonalt. Funcoms virtuelle Conan-verden tar utgangspunkt i det samme universet forfatter Robert E. Howard skildret på 1930-tallet. Sex og vold er dermed sentrale elementer i spillet.

At det er nordmenn som står bak Age of Conan kommer også frem om man biter merke i detaljene; Karakterene i spillet kan danse hallingdans, landskapet er inspirert av Lofoten og Hardangervidda og Helene Bøksle er med på spillets lydspor.

Bøksle i Age of Conan

Nå begynner alvoret

Med tidenes dyreste regning på et norsk spill slo Funcom på stortromma med en storstilt spillansering på Holmenkollen nylig; Gratis mat og drikke, stort fyrverkeri, utenlandske journalister som fikk kostnadene dekket og gratiskonsert med Turboneger. En lansering flere norske og utenlandske spilljournalister ikke hadde sett maken til i følge ordet på gata, og regningen etter festen var nok like spektakulær.

Blodig barbarfest

Hele verden venter på norsk spill

Spilleventyr gjennom 15 år

Fem år har produksjonen og planleggingen av spillet tatt. Men det er ingen grunn til å senke skuldrene selv om spillet nå lanseres.

- I juni vil jeg nok kunne slappe mer av, sier produsent Gaute Godager. Nå må Godager og hans kolleger i Funcom begynne den store jobben med å justere og balansere spillet etter spillernes ønsker.

VIDEO: Age of Conan i I kveld

VIDEO: Slik lages Age of Conan

Age of Conan

Skjermbilde fra Age of Conan.

Foto: Funcom

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.