NRK Meny
Normal

Alt i en pakke

Hun er vakker, romantisk, klassisk, britisk og meget begavet. Kate Winslet har alt, men hater å gå på rød løper.

Kate Winslet
Foto: Chris Pizzello / AP

Da Kate Winslet slo ut krøllene i baugen på Titanic, i favnen til hjertebedåreren Leonardo di Caprio, dånte småjenter verden rundt og tilba Kate som romantisk idol.

Kassasuksessen ble hennes store gjenombrudd og Kate gikk målbevisst videre til andre typer roller av det frekkere, mer eksperimentelle slaget. Det har innbrakt henne 6 Oscarnominasjoner. Nå har hun endelig vunnet sin første Oscar med The Reader.

(saken fortsetter under bildet)

Kate Winslet og Sam Mendes

Kate Winslet og ektemannen Sam Mendes på rød løper (Golden Globe).

Foto: LUCY NICHOLSON / REUTERS

Ingen bimbo

Kate lider faktisk av fobi for rød løper. Hun opplever seremoniene som et mareritt. Hun har uttalt at hver gang hun går på løperen blir jhun paranoid og er livredd for å falle.

I kontrast er Kate avslappet og raus med nakenscenene på film.

- Jeg føler ikke at nakenhet er pinlig og liker å vise meg frem, sier hun.

Hugh Hefner lokker med store summer for at hun stiller opp i Playboy, men Kate har takket nei og vil nå gå inn for en mer påkledd stil.

(saken fortsetter under bildet)

Kate Winslet og David Kross i "The Reader".

Kate Winslet og David Kross i 'The Reader'.

Foto: Melinda Sue Gordon / Melinda Sue Gordon, SMPSP

Flyskrekk

Kate Winslet er født inn i en skuespiller- og teaterfamilie. Hun spilte sin første rolle som 11-åring.

I dag pendler hun mellom London og New York med regissør-ektemannen Sam Mendes. Paret har fly- og terroristskrekk, og de tar aldri fly sammen av frykt for å gjøre barna foreldreløse.

2008 var Kate Winslet store triumfår med kritikerroste filmer og høythengende priser.

(saken fortsetter under bildet)

Kate Winslet

- Til helvete med pressen, sier Kate.

Foto: MICHAEL A. MARIANT / AP

Kate stråler, men knurrer over kritikk fra britisk presse. De mener suksessen har gått henne til hodet og at det er på tide at hun kommer ned på jorda igjen.

- Til helvete med de! Jeg har jobbet steinhardt siden jeg var 17 år, og jeg elsker jobben min. Så helt ærlig: de som kritiserer meg er enten misunnelige eller har ikke annet å gjøre, freser Kate Winslet.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz