NRK Meny
Normal

Alt i en pakke

Hun er vakker, romantisk, klassisk, britisk og meget begavet. Kate Winslet har alt, men hater å gå på rød løper.

Kate Winslet
Foto: Chris Pizzello / AP

Da Kate Winslet slo ut krøllene i baugen på Titanic, i favnen til hjertebedåreren Leonardo di Caprio, dånte småjenter verden rundt og tilba Kate som romantisk idol.

Kassasuksessen ble hennes store gjenombrudd og Kate gikk målbevisst videre til andre typer roller av det frekkere, mer eksperimentelle slaget. Det har innbrakt henne 6 Oscarnominasjoner. Nå har hun endelig vunnet sin første Oscar med The Reader.

(saken fortsetter under bildet)

Kate Winslet og Sam Mendes

Kate Winslet og ektemannen Sam Mendes på rød løper (Golden Globe).

Foto: LUCY NICHOLSON / REUTERS

Ingen bimbo

Kate lider faktisk av fobi for rød løper. Hun opplever seremoniene som et mareritt. Hun har uttalt at hver gang hun går på løperen blir jhun paranoid og er livredd for å falle.

I kontrast er Kate avslappet og raus med nakenscenene på film.

- Jeg føler ikke at nakenhet er pinlig og liker å vise meg frem, sier hun.

Hugh Hefner lokker med store summer for at hun stiller opp i Playboy, men Kate har takket nei og vil nå gå inn for en mer påkledd stil.

(saken fortsetter under bildet)

Kate Winslet og David Kross i "The Reader".

Kate Winslet og David Kross i 'The Reader'.

Foto: Melinda Sue Gordon / Melinda Sue Gordon, SMPSP

Flyskrekk

Kate Winslet er født inn i en skuespiller- og teaterfamilie. Hun spilte sin første rolle som 11-åring.

I dag pendler hun mellom London og New York med regissør-ektemannen Sam Mendes. Paret har fly- og terroristskrekk, og de tar aldri fly sammen av frykt for å gjøre barna foreldreløse.

2008 var Kate Winslet store triumfår med kritikerroste filmer og høythengende priser.

(saken fortsetter under bildet)

Kate Winslet

- Til helvete med pressen, sier Kate.

Foto: MICHAEL A. MARIANT / AP

Kate stråler, men knurrer over kritikk fra britisk presse. De mener suksessen har gått henne til hodet og at det er på tide at hun kommer ned på jorda igjen.

- Til helvete med de! Jeg har jobbet steinhardt siden jeg var 17 år, og jeg elsker jobben min. Så helt ærlig: de som kritiserer meg er enten misunnelige eller har ikke annet å gjøre, freser Kate Winslet.

Kulturstrøm

  • Slutt for festival

    Det blir stopp for Arvid Hanssen-festivalen på Finnsnes, ihvertfall midlertidig. Festivalen har vært arrangert siden 2005 for å ære den avdøde forfatteren. Kulturhuset har ikke har penger og folk nok til å klare et årlig arrangement.

  • Furuholmen festivalutstiller

    Musiker i a-ha og billedkunstner Magne Furuholmen blir utstiller i årets Filmfestivalutstilling i Haugesund. Filmfestivalutstillingen er et samarbeid mellom Den Norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri, og utstillingen åpner 19. august.

    Magne Furuholmen
    Foto: Guri Norstrøm / NRK