Hopp til innhold

Alt i en pakke

Hun er vakker, romantisk, klassisk, britisk og meget begavet. Kate Winslet har alt, men hater å gå på rød løper.

Kate Winslet
Foto: Chris Pizzello / AP

Da Kate Winslet slo ut krøllene i baugen på Titanic, i favnen til hjertebedåreren Leonardo di Caprio, dånte småjenter verden rundt og tilba Kate som romantisk idol.

Kassasuksessen ble hennes store gjenombrudd og Kate gikk målbevisst videre til andre typer roller av det frekkere, mer eksperimentelle slaget. Det har innbrakt henne 6 Oscarnominasjoner. Nå har hun endelig vunnet sin første Oscar med The Reader.

(saken fortsetter under bildet)

Kate Winslet og Sam Mendes

Kate Winslet og ektemannen Sam Mendes på rød løper (Golden Globe).

Foto: LUCY NICHOLSON / REUTERS

Ingen bimbo

Kate lider faktisk av fobi for rød løper. Hun opplever seremoniene som et mareritt. Hun har uttalt at hver gang hun går på løperen blir jhun paranoid og er livredd for å falle.

I kontrast er Kate avslappet og raus med nakenscenene på film.

- Jeg føler ikke at nakenhet er pinlig og liker å vise meg frem, sier hun.

Hugh Hefner lokker med store summer for at hun stiller opp i Playboy, men Kate har takket nei og vil nå gå inn for en mer påkledd stil.

(saken fortsetter under bildet)

Kate Winslet og David Kross i "The Reader".

Kate Winslet og David Kross i 'The Reader'.

Foto: Melinda Sue Gordon / Melinda Sue Gordon, SMPSP

Flyskrekk

Kate Winslet er født inn i en skuespiller- og teaterfamilie. Hun spilte sin første rolle som 11-åring.

I dag pendler hun mellom London og New York med regissør-ektemannen Sam Mendes. Paret har fly- og terroristskrekk, og de tar aldri fly sammen av frykt for å gjøre barna foreldreløse.

2008 var Kate Winslet store triumfår med kritikerroste filmer og høythengende priser.

(saken fortsetter under bildet)

Kate Winslet

- Til helvete med pressen, sier Kate.

Foto: MICHAEL A. MARIANT / AP

Kate stråler, men knurrer over kritikk fra britisk presse. De mener suksessen har gått henne til hodet og at det er på tide at hun kommer ned på jorda igjen.

- Til helvete med de! Jeg har jobbet steinhardt siden jeg var 17 år, og jeg elsker jobben min. Så helt ærlig: de som kritiserer meg er enten misunnelige eller har ikke annet å gjøre, freser Kate Winslet.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)