Alt i en pakke

Hun er vakker, romantisk, klassisk, britisk og meget begavet. Kate Winslet har alt, men hater å gå på rød løper.

Kate Winslet
Foto: Chris Pizzello / AP

Da Kate Winslet slo ut krøllene i baugen på Titanic, i favnen til hjertebedåreren Leonardo di Caprio, dånte småjenter verden rundt og tilba Kate som romantisk idol.

Kassasuksessen ble hennes store gjenombrudd og Kate gikk målbevisst videre til andre typer roller av det frekkere, mer eksperimentelle slaget. Det har innbrakt henne 6 Oscarnominasjoner. Nå har hun endelig vunnet sin første Oscar med The Reader.

(saken fortsetter under bildet)

Kate Winslet og Sam Mendes

Kate Winslet og ektemannen Sam Mendes på rød løper (Golden Globe).

Foto: LUCY NICHOLSON / REUTERS

Ingen bimbo

Kate lider faktisk av fobi for rød løper. Hun opplever seremoniene som et mareritt. Hun har uttalt at hver gang hun går på løperen blir jhun paranoid og er livredd for å falle.

I kontrast er Kate avslappet og raus med nakenscenene på film.

- Jeg føler ikke at nakenhet er pinlig og liker å vise meg frem, sier hun.

Hugh Hefner lokker med store summer for at hun stiller opp i Playboy, men Kate har takket nei og vil nå gå inn for en mer påkledd stil.

(saken fortsetter under bildet)

Kate Winslet og David Kross i "The Reader".

Kate Winslet og David Kross i 'The Reader'.

Foto: Melinda Sue Gordon / Melinda Sue Gordon, SMPSP

Flyskrekk

Kate Winslet er født inn i en skuespiller- og teaterfamilie. Hun spilte sin første rolle som 11-åring.

I dag pendler hun mellom London og New York med regissør-ektemannen Sam Mendes. Paret har fly- og terroristskrekk, og de tar aldri fly sammen av frykt for å gjøre barna foreldreløse.

2008 var Kate Winslet store triumfår med kritikerroste filmer og høythengende priser.

(saken fortsetter under bildet)

Kate Winslet

- Til helvete med pressen, sier Kate.

Foto: MICHAEL A. MARIANT / AP

Kate stråler, men knurrer over kritikk fra britisk presse. De mener suksessen har gått henne til hodet og at det er på tide at hun kommer ned på jorda igjen.

- Til helvete med de! Jeg har jobbet steinhardt siden jeg var 17 år, og jeg elsker jobben min. Så helt ærlig: de som kritiserer meg er enten misunnelige eller har ikke annet å gjøre, freser Kate Winslet.

Kulturstrøm

 • Galleri sier nei til donasjon

  National Portrait Gallery i London blir det første kunstgalleriet til å avslå en donasjon på 1 million pund fra den amerikanske Sackler-familien, melder The Guardian. Årsaken er at familiens farmasøytiske selskap Purdue Pharma LP lager den smertestillende medisinen OxyContin, som er svært avhengighetsskapende. USA står overfor en nasjonal narkotikaepidemi, der opioider i smertestillende midler spiller en stor rolle, som Aftenposten har skrevet om.

 • Disney kjøper Fox

  Disney overtar i dag formelt Rupert Murdochs 21st Century Fox etter en historisk avtale verdt 71 milliarder dollar, melder NTB/AP. Oppkjøpet kan forandre underholdningsindustrien i USA. Disney baner nå vei for sin nye strømmetjeneste Disney Plus. Selskapet vil konkurrere med Amazon og Netflix om titterne. Fox gjenstår da av Fox News, Fox Sports og Fox' kringkastingsnettverk.

  Film Fox Disney
  Foto: Richard Drew / AP
 • Konvensjonell og sympatisk

  Tuva Novotny følger opp suksessen med «Blindsone» i sin nye film om en husmor som kastes ut av sin tradisjonelle tilværelse i en alder av 60. En glede å se Pernilla August forsvinne inn i rollen som Britt-Marie, skriver Birger Vestmo og gir terningkast fire. Anmeldelsen av «Britt-Marie var her».

  Pernille August og Peter Haber fra filmen «Britt-Marie var her»
  Foto: josef persson / josef persson