ALMA-prisen til belgisk illustratør

Belgisk illustratør ble fem millioner svenske kroner rikere etter å ha fått Astrid Lindgrens minnepris.

Kitty Crowther

Kitty Crowther ble tildelt den prestisjetunge ALMA-prisen.

Foto: Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne

ALMA-prisen (Astrid Lindgren memorial award) går i år til illustratøren Kitty Crowther (40) fra Belgia. Hun mottar fem millioner svenske kroner, en sum som gjør ALMA-prisen til verdens nest største litteraturpris, etter Nobels litteraturpris.

Boken "L'enfant racine"

'L'enfant racine' er et av Crowthers verk.

Foto: Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne

I følge bransjebladet Bok & samfunn er ingen av Crowthers bøker utgitt på norsk.

Les: Bok & samfunn om årets ALMA-vinner

Linjens mester

– Kitty Crowther er linjens og stemningens mester. Hun forvalter, forvandler og fornyer bildebokfortellingen, mener ALMA-juryen.

Les: Mer informasjon om Kitty Crowther

ALMA-prisen deles ut årlig, og kan gis til både forfattere, illustratører, fortellere og aktive organisasjoner og mennesker som arbeider for å fremme leselyst og leseferdigheter hos barn.

Les: Om ALMA-prisen

Les: Tamerinstituttet fikk ALMA-prisen 2009

Kulturstrøm

 • Visjon Norge må betale erstatning

  TV-kanalen i Drammen må betale 150.000 i erstatning til en mann for å ha delt sensitive opplysninger uten samtykke. I dommen fra lagmannsretten er også ansvarlig redaktør og programlederen dømt til å betale oppreisning, skriver avisa Norge i dag.

 • – Medieplattformer har et ansvar

  USAs president Joe Biden mener selskapene som driver sosiale medier har et ansvar for å stanse spredning av «upålitelig» innhold, særlig om koronaviruset, vaksiner og valg. Uttalelsen kom etter at Facebook har forlenget utestengelsen av Donald Trump.

 • Vant også siste del av søksmål

  Hertuginne Meghan vant også andre del av søksmålet mot Mail on Sunday og MailOnline. Prins Harrys kone fikk medhold i at utgiveren brøt opphavsretten da de trykket et brev hun skrev til sin far. Fra før er de dømt for å ha brutt privatlivets fred.

  Foto: Tolga AKMEN / AFP
  Foto: TOLGA AKMEN