Hopp til innhold

Alice Cooper

Tungrockentertainer og sjokkrockens far - Alice Cooper fortjener mange honnørord for sine outrerte sceneshow og mangslungne musikkuttrykk.

Alice Cooper
Foto: PETER KLAUNZER / AP

Alice Cooper er en kjent amerikansk artist og musiker. Han hadde sin storhetstid på 70-tallet, og er kjent for sine horroraktige sceneshow.

Cooper bruker sminke og mange rare kostymer, ofte inkludert en Boa-slange rundt halsen. Kjente hits er "School's out", "Poison" og "No more Mr. Nice Guy".

Alice Cooper har inspirert utallige musikere, blant annet våre egne Turboneger.

Thomas Felberg

Thomas Felberg kan sin Cooper

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Les mer om Alice Cooper på Wikipedia

Fagdommeren

Thomas Felberg er vokalist i rockebandet WE. Bandet har turnert flere ganger i Europa, blant annet som oppvarmingsband for Queens of The Stone Age i 2002 og Motörhead i 2006.

Thomas kan det meste som er å vite om rockehistorien. Han har fått flere programlederjobber i NRK Radio pga. sin imponerende viten og fortellerevne. Du hører ham i NRK P3 sammen med Harald Are Lund på mandager og i Lydverket der han har en fast spalte hvor han forteller historier fra rockehistorien.

Kandidaten

Christian Stephansen elsker å snakke om Alice Cooper og leter alltid etter en link for å klare å dreie samtalen inn på denne artisten som han er stor fan av.

Christian Stephansen blotter Alice Cooper-skjorta

Christian blotter skjorta

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober