Hopp til innhold

Alf Kjellman endelig på CD

Alf Erling Kjellman debuterte på 50-tallet, men det finnes nesten ikke opptak med den fargerike komponisten og musikeren fra Tromsø. Nå kommer CDen.

Alf Kjellman i 1994

Alf Kjellman i 1994

Foto: Henning Sunde

I januar fyller komponisten og arrangøren Alf Kjellman 70 år. I den forbindelse arbeides det med en CD-utgivelse som skal dokumentere også saksofonisten Kjellman. Det er Øystein Blix i hjembyen Tromsø som står bak prosjektet.

Alf Kjellman debuterte med eget band på 50-tallet, og han var bare tenåring da han var kapellmester for det prestisjetunge Brage revyorkester i hjembyen Tromsø. Rundt 1960 flyttet han til Oslo, der han bl a ble med i Kjell Karlsens orkester. Senere opptrådte han i flere sammenhenger rundt Club 7, og i Universitetsstorbandet. Det er likevel først og fremst som komponist og arrangør han har satt spor etter seg. Mange av hans låter kunne fort blitt til standarder hvis det hadde vært på ”riktig” tid og sted.

The Alf Kjellman Project

Den utmerkede musikeren Alf Erling Kjellman er nesten ikke dokumentert på plate, men det ble gjort et forsøk med The Alf Kjellman Project på Gemini i 1997. Da de skulle i studio trakk han seg og overlot til debutanten Frode Nymo å trakterere sax’en. CDen You’ll Always Need Friends består ellers kun av Kjellmans musikk.

Den nye CDen vil bestå av studioopptak fra Tromsø i 1999, samt liveopptak fra tidligere Prelaten og fra en konsert under de nordnorske Festspillene i Harstad. Og selvsagt kun originalstoff. Initiativtaker Øystein Blix spiller selv trombone på opptakene. Alf Kjellman driver også med billedkunst. Kanskje vi kan se fram til at han illustrerer sin egen plate?

 

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP