Hopp til innhold

Alexander Rybak nær slått ut av svensk «Let’s dance»

Han sex-trakasseres av programlederen og er omdiskutert på debattforum i svenske nettaviser, men etter tre utgaver av svenskenes «Skal vi danse» er Alexander Rybak fortsatt favoritt, til tross for at han var nær å bli slått ut fredag kveld.

Alexander Rybak i Let's dance

Alexander Rybak og dansepartner Malin Johansson i den svenske utgaven av Skal vi danse.

Foto: Ericson, Bertil / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
alexander rybak og malin johansson

Alexander Rybak og dansepartner Malin Johansson har funnet tonen på dansegulvet og går stadig videre i svenskenes «Let’s dance», som går på TV4 på fredager.

Foto: Andreas Kock/Cameralink/TV
Alexander Rybak

Alexander Rybak som vi er mer vant til å se ham. Med fela under fremføring av «Fairytale». Men også på dansegulvet gjør MGP-vinneren det skarpt.

Foto: DMITRY KOSTYUKOV / AFP

Alexander Rybak er vant til å være favoritt. Han var MGP-favoritt, han blir stadig kåret til homsenes favoritt-kjendis og han har vært favoritt til å vinne «Let’s dance» på svenske TV4 fra før programmet begynte. For å nevne noe…

Både Expressens og Aftonbladets lesere var klare i sin sak da de ranket ham til topps, og hos bettingselskapene taler tallene sin klare sak: Alexander Rybak vinner!

Fikk seg et slag i trynet

Det svenske publikummet har hatt troa på den norske Grand Prix-vinneren, ifølge DN.se.

Så fikk han også høyeste poengscore av dommerne da det hele brakte løs for nesten to uker siden. Blant annet fikk han skryt for følelsesmessig fremføring.

Forrige fredag ble han og dansepartner Malin Johansson nummer to, mens han i kveld måtte nøye seg med tredje siste plass for en tango som de mente ble litt i overkant hard.

Tangoen startet med Alexander sittende på en kant med fiolin, og i kveld hadde også Alexanders mor, Natalia Valentinovna Rybak, tatt turen fra Nesodden utenfor Oslo for å følge sønnens opptreden på nært hold.

Men selv ikke Rybaks varemerke, fiolinen, hjalp ham fredag kveld.

Rybak fikk kritikk av dommerne for å være for aggressiv, men fikk skryt for fotarbeidet. Pasjonen var til stede, men de etterlyste litt mer finslepenhet og de fleste ga ham fire poeng for innsatsen.

Og aggressiviteten var så absolutt til stede. Rybaks partner, Malin Johansson, ga ham sågar et klaps i ansiktet underveis i dansen som et svar på hans tafsing.

Dette slaget holdt på å slå ham ut av konkurransen, men det holdt så vidt, og Rybak blir igjen å se med dansesko på svenske tv-skjermer neste fredag.

 • Se Alexander og Malin danse Tango i videoen ovenfor.

Har norsk kjæreste

MGP-vinneren er strålende fornøyd med sin svenske dansepartner.

- Jeg er heldig som får danse med Malin, sier han til den svenske avisen Expressen.

- Vi er et fint par på dansegulvet, og vi har det veldig gøy sammen også privat, sier han.

Ifølge Expressen flørter de to uhemmet, både før, under og etter konkurransen.

Men paret er bare venner; Alexander har nemlig funnet kjærligheten med en av sine tidligere fiolinister, den norske legen Maria Strøm Slyngstad, skal vi tro Se og Hør.

- Er det en ting jeg har lært av 2010, er det at jeg ikke skal snakke om privatlivet mitt, sier han selv.

«Fiolinsmurf», men godt mottatt

Mange har stilt spørsmålstegn ved hva i all verden nordmannen gjør i svenskenes danseprogram, og på enkelte nettsteder har han blitt kalt ting som «fiolinsmurfen».

Alexander Rybak har dessuten gjennom programmets gang blitt utsatt for stadige og gjentakende sex-spøker fra programleder David Hellenius - noe han bad om å få slippe i et intervju med svenske Expressen i går.

Tross dette føler han seg godt mottatt i nabolandet, ifølge manager Kjell Arild Tiltnes.

- Han føler seg veldig godt mottatt og får masse positiv oppmerksomhet når vi går rundt her i Stockholm, sier Tiltnes til NRK.no

- Det gikk jo kanskje litt inflasjon i Alexander i Norge, men i Sverige er det stort sett veldig godt å være ham, sier han.

Kulturstrøm

 • Hermine (16) blir hylla av Hollywood-stjerne

  Den amerikanske skodespelaren Matthew McConaughey hyllar bergenske Hermine Svortevik Oen i ein video som Norsk filmdistribusjon har delt.

  16-åringen har hovudrolla i spelefilmen «Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet» som går på kino i sommar. McConaughey anbefalar alle å sjå filmen og trekk fram Svortevik Oen:

  – I hovudrolla finn du vår gode familievenn Hermine. Ho har lyst opp rommet sidan første gong me møtte ho, seier den amerikanske skodespelaren.

  Til BT fortel Svortevik Oen at ho og familien møtte McConaughey og hans familien på ferie for nokre år sidan.

  Hermine Svortevik Oen
  Foto: NRK Hordaland / NRK Hordaland
 • Kronprinsparets 50-årsfrimerker er klare

  I anledning 50-årsdagene til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har Posten laget to nye frimerker.

  – Det er faktisk ti år siden kronprinsparet var på frimerker sist. Det var i forbindelse med deres 40-årsdager, sier Postens frimerkesjef Halvor Fasting til NTB.

  I sommer og høst fyller både kronprinsen og kronprinsessen 50 år, og feiringen er allerede i gang. Posten gjør stas på «bursdagsbarna» ved å trykke opp 1,5 millioner frimerker av hver av dem.

  Frimerker med kronprinsparet
  Foto: NTB

Flere kulturnyheter

På utestedet Cosmopolite i Oslo ble det gedigen jubel når Viggo Venn gikk av med seieren søndag kveld.

Viggo Venn fra Kongsberg vant Britain's Got Talent: – Som om Skeid vinner Champions League

En norsk klovn har vunnet en av verdens største TV-konkurranser. Premien er på 3,4 millioner kroner og har rojalt sus.