Hopp til innhold

Alexander Rybak nær slått ut av svensk «Let’s dance»

Han sex-trakasseres av programlederen og er omdiskutert på debattforum i svenske nettaviser, men etter tre utgaver av svenskenes «Skal vi danse» er Alexander Rybak fortsatt favoritt, til tross for at han var nær å bli slått ut fredag kveld.

Alexander Rybak i Let's dance

Alexander Rybak og dansepartner Malin Johansson i den svenske utgaven av Skal vi danse.

Foto: Ericson, Bertil / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
alexander rybak og malin johansson

Alexander Rybak og dansepartner Malin Johansson har funnet tonen på dansegulvet og går stadig videre i svenskenes «Let’s dance», som går på TV4 på fredager.

Foto: Andreas Kock/Cameralink/TV
Alexander Rybak

Alexander Rybak som vi er mer vant til å se ham. Med fela under fremføring av «Fairytale». Men også på dansegulvet gjør MGP-vinneren det skarpt.

Foto: DMITRY KOSTYUKOV / AFP

Alexander Rybak er vant til å være favoritt. Han var MGP-favoritt, han blir stadig kåret til homsenes favoritt-kjendis og han har vært favoritt til å vinne «Let’s dance» på svenske TV4 fra før programmet begynte. For å nevne noe…

Både Expressens og Aftonbladets lesere var klare i sin sak da de ranket ham til topps, og hos bettingselskapene taler tallene sin klare sak: Alexander Rybak vinner!

Fikk seg et slag i trynet

Det svenske publikummet har hatt troa på den norske Grand Prix-vinneren, ifølge DN.se.

Så fikk han også høyeste poengscore av dommerne da det hele brakte løs for nesten to uker siden. Blant annet fikk han skryt for følelsesmessig fremføring.

Forrige fredag ble han og dansepartner Malin Johansson nummer to, mens han i kveld måtte nøye seg med tredje siste plass for en tango som de mente ble litt i overkant hard.

Tangoen startet med Alexander sittende på en kant med fiolin, og i kveld hadde også Alexanders mor, Natalia Valentinovna Rybak, tatt turen fra Nesodden utenfor Oslo for å følge sønnens opptreden på nært hold.

Men selv ikke Rybaks varemerke, fiolinen, hjalp ham fredag kveld.

Rybak fikk kritikk av dommerne for å være for aggressiv, men fikk skryt for fotarbeidet. Pasjonen var til stede, men de etterlyste litt mer finslepenhet og de fleste ga ham fire poeng for innsatsen.

Og aggressiviteten var så absolutt til stede. Rybaks partner, Malin Johansson, ga ham sågar et klaps i ansiktet underveis i dansen som et svar på hans tafsing.

Dette slaget holdt på å slå ham ut av konkurransen, men det holdt så vidt, og Rybak blir igjen å se med dansesko på svenske tv-skjermer neste fredag.

  • Se Alexander og Malin danse Tango i videoen ovenfor.

Har norsk kjæreste

MGP-vinneren er strålende fornøyd med sin svenske dansepartner.

- Jeg er heldig som får danse med Malin, sier han til den svenske avisen Expressen.

- Vi er et fint par på dansegulvet, og vi har det veldig gøy sammen også privat, sier han.

Ifølge Expressen flørter de to uhemmet, både før, under og etter konkurransen.

Men paret er bare venner; Alexander har nemlig funnet kjærligheten med en av sine tidligere fiolinister, den norske legen Maria Strøm Slyngstad, skal vi tro Se og Hør.

- Er det en ting jeg har lært av 2010, er det at jeg ikke skal snakke om privatlivet mitt, sier han selv.

«Fiolinsmurf», men godt mottatt

Mange har stilt spørsmålstegn ved hva i all verden nordmannen gjør i svenskenes danseprogram, og på enkelte nettsteder har han blitt kalt ting som «fiolinsmurfen».

Alexander Rybak har dessuten gjennom programmets gang blitt utsatt for stadige og gjentakende sex-spøker fra programleder David Hellenius - noe han bad om å få slippe i et intervju med svenske Expressen i går.

Tross dette føler han seg godt mottatt i nabolandet, ifølge manager Kjell Arild Tiltnes.

- Han føler seg veldig godt mottatt og får masse positiv oppmerksomhet når vi går rundt her i Stockholm, sier Tiltnes til NRK.no

- Det gikk jo kanskje litt inflasjon i Alexander i Norge, men i Sverige er det stort sett veldig godt å være ham, sier han.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober