Hopp til innhold

Alex Rosén

Alex Rosén var gjest i Stjerneklart 28. november 2011.

Alex Rosén
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

ALEX ROSÉNS CV

Jon Alexander Rosén ble født den 11. mars 1968 i Oslo som sønn av avisredaktør Lasse Rosén og Inger Marie Rosén som jobbet i reklamebyrå.

Han vokste opp i Oslo sentrum, deretter på Grefsen sammen med foreldrene og de to yngre søstrene Anne Sophie og Johanne Mathilde. Han gikk på Grefsen barneskole, Grefsen ungdomsskole og på seilerlinja på Grefsen videregående skole. Han avtjente verneplikten i Garden og begynte å studere idéhistorie og filosofi på Universitetet på Blindern. Men studiet måtte vike til fordel for den musikalske interessen.

På begynnelsen av 90-tallet var nemlig Alex med i gruppa Go-Go Gorilla som turnerte i perioden fra 1991 til oppløsningen i 93.

TV-jobber

I 1991 fikk Alex Rosén jobb som stuntreporter i ungdomsprogrammet ”U” på NRK TV. Året etter reiste han til USA og laget reisedokumentarer for programmet. I 1996-98 var han utegående reporter i fredagsprogrammet ”Wiese”, og under vinter-OL i Nagano i 1998 var han på nytt stuntreporter. Siden ble han selv programleder, i 1997 og 98 for sitt eget tittelprogram og i 2001 for programmene ”Folk i farta” og ”Dagen, den er din!” - det siste et portrettprogram. Han spilte biroller i filmene ”Hører du ikke hva jeg sier!” i 1995 og ”One love” i 2003. I 2003 var han med i en TV-serie der han var mannskap på en seilbåt i nærheten av Nordpolen og i Nord-Russland. Serien het ”Berserk mot Nordpolen”. Serien vakte oppmerksomhet blant annet etter en episode med terging av en isbjørn på Svalbard. I 2010 var Alex dommer i ”Norske talenter” på TV2 og i år har han vært programleder for Melodi Grand Prix junior på NRK1 og i serien ”Folk i farta” på samme kanal.

Plateartist

Alex debuterte som soloartist på plate i 1999 med ”In person” før han gikk inn i ”Tom Lund band” sammen med Thomas Seltzer og Knut Schreiner fra Turboneger. De ga ut en singel – fotballsangen ”Europas juvel” i 2000. I 2003 ga han ut albumet ”Credo Zeppo” sammen med Tom Mathisen og Herodes Falsk. I 2004 ga Alex ut albumet ”Prewave” med Alex Rosén & The Young Dudes.

Vin og radio

I 2008 lanserte Alex sitt eget sicilianske vinmerke. I tillegg har Alex vært medprogramleder i NRK P1s kveldsprogram ”Pepper & pasjon”.

Familie

Alex Rosén bor på Jar i Bærum sammen med den 11 år yngre forloveden Silje Anette Urbye og de to sønnene Thomas på 6 og Nicolai på 4 år. De har også hus i Åsgårdstrand og hytte på Skogshorn i Hemsedal.

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter

På utestedet Cosmopolite i Oslo ble det gedigen jubel når Viggo Venn gikk av med seieren søndag kveld.

Viggo Venn fra Kongsberg vant Britain's Got Talent: – Som om Skeid vinner Champions League

En norsk klovn har vunnet en av verdens største TV-konkurranser. Premien er på 3,4 millioner kroner og har rojalt sus.