Ålesund kan glede seg

a-ha er ute på miniturné til Trondheim og Ålesund, og fredag fikk den lille turnéen en flott start i Trondheim. 

a-ha på Lerkendal Live 2006.
Foto: Gansmo, Arne Kristian / Arne Kristian Gansmo, NRK

Konsert: a-ha
Sted: Lerkendal Stadion, Trondheim
Oppvarming: Minor Majority og Ane Brun
Publikum: Drøyt 14.000

Det var en perfekt ramme rundt en av årets største konsertbegivenheter i Trondheim. a-ha kom for å gi noe ekstra til fansen, og publikum fikk det de ønsket seg – alle hitene, og litt til.

For når a-ha gjorde den første av to konserter i Norge i år på Lerkendal Stadion i Trondheim serverte de låter de aldri tidligere har spilt live. I et sommervarmt Trondheim passet det perfekt med a-ha sin lune popmusikk.

Holdt det de lovet

Det hele startet med to klassikere: ”I’ve been loosing you” og ”Stay on these roads”, for å gjøre publikum varme. Deretter fortsatte de med noen mindre kjente låter fra sin katalog.

Og a-ha holdt også det de lovet før konserten og spilte flere låter som publikum aldri tidligere har hørt live, som ”East of the sun (west of the moon)” og ”Minor earth major sky”. Det kan de godt gjøre flere ganger.

Som vi skrev under fjorårets Lerkendal Live  egner RBK sin fotballstadion seg godt til konserter. Og dette fikk vi ytterligere bekreftet fredag, da a-ha rullet inn med sitt helproffe apparat i ryggen. Bandet har lagt opp til en mini-mini-turné med konsert i Trondheim og Ålesund.

Høydepunkter

Et av de absolutte høydepunktene kom naturlig nok med ”Take on me”, der videoproduksjonen kom til sitt fulleste rett. Det man fikk se på skjermene var fra scenen men smeltet sammen med de samme videoeffektene man husker fra 80-tallet og ”Take on me”-videoen.

Deretter kom oppvarmer Ane Brun tilbake på scenen og sang sammen med Morten Harket på ”Crying in the rain”.

Derfra var det en seiersmars for de tre popveteranene som neppe går ut på dato med det første. Ålesund kan glede seg!

Dette spilte a-ha på Lerkendal:

I’ve been loosing you
Stay on these roads
Celice
Weight of the wind
How sweet it was
Scoundrel days
East of the sun (west of the moon)
Minor earth major sky
You’ll never get over me
Keeper of the flame
Cosy prison
Lamb to the slaughter
Hunting high and low
Take on me
Crying in the rain
Summer moved on
Living daylights

Ekstra:

Analogue
The sun Always shines on tv
Dark is the night  

Kulturstrøm

  • Kosovo boikotter Nobel-seremoni

    Kosovos ambassadør til Sverige boikotter utdelingen av Nobels litteraturpris 2019, skriver Dagens Nyheter. Årsaken til det er at prisen tildeles Peter Handke, som har kommet med kontroversielle uttalelser om konfliktene på Balkan.

  • Kan havne på kulturarvliste

    Dans og musikk fra Setesdal kan havne på Unescos kulturarvliste. I neste uke vil fagkomiteen til Unesco anbefale at Setesdalskulturen får en plass på denne prestisjelista.