Normal

Albert på tredemølla

Det er med syke dyr som med syke mennesker – etter en operasjon trenger de rehabilitering. Da står akupunktur og turer på tredemølla på programmet.

Albert på tredemølla
Foto: NRK

Mandag var Golden Retrieveren Albert var til trening hos dyrepleier Astrid H. Arstad på Veterinærhøgskolen. Albert er en voksen rugg på ni år, som sliter med overvekt på grunn av kroniske leddproblemer. De siste ukene har han gått ned flere kilo, etter trening på Astrids tredemølle. –Han har vært utrolig flink, forteller dyrepleieren. – Albert er flink til å ”si i fra” hvis behandlingen gjør vondt eller han er sliten, forsikrer Astrid.

 

Olav Viksmo-Slettan og Albert
Foto: NRK

 

Det er to grupper dyr som trenger denne formen for rehabilitering – det er de med kroniske lidelser, eller har vært gjennom en operasjon.

Frokost-TVs veterinær, Ellen Bjerkås, understreker at denne rehabiliteringen må skje sammen med veterinær. Det er flere klinikker som tilbyr denne typen oppfølging på syke dyr.

Se innslaget her!

 

Kulturstrøm

  • – Han har formet musikksmaken

    Programleder for «Jungeltelegrafen», Sigbjørn Nedland, fikk hedersprisen på Prix Radio-utdelingen i Oslo fredag kveld.– Han har vært med på å åpne ørene og forme musikksmaken til en hel generasjon. Han var den første som spilte Sex Pistols på norsk radio. Han har sendt intervjuer med storheter som Bob Marley, George Harrison og Joni Mitchel, heter det i uttalelsen fra juryen. Kulturredaktør i NRK, Marius Hoel, er en av dem som gratulerer radiomannen med prisen:

  • Seks eiendommer fredet

    Riksantikvaren fredet fredag seks eiendommer. To av dem ligger i Trondheim, de andre i Tana, Arendal, Skien og Sørum på Romerike. Blant de seks eiendommene er det gamle sykehusområdet i Kongens gate i Trondheim.