NRK Meny
Normal

Albert på tredemølla

Det er med syke dyr som med syke mennesker – etter en operasjon trenger de rehabilitering. Da står akupunktur og turer på tredemølla på programmet.

Albert på tredemølla
Foto: NRK

Mandag var Golden Retrieveren Albert var til trening hos dyrepleier Astrid H. Arstad på Veterinærhøgskolen. Albert er en voksen rugg på ni år, som sliter med overvekt på grunn av kroniske leddproblemer. De siste ukene har han gått ned flere kilo, etter trening på Astrids tredemølle. –Han har vært utrolig flink, forteller dyrepleieren. – Albert er flink til å ”si i fra” hvis behandlingen gjør vondt eller han er sliten, forsikrer Astrid.

 

Olav Viksmo-Slettan og Albert
Foto: NRK

 

Det er to grupper dyr som trenger denne formen for rehabilitering – det er de med kroniske lidelser, eller har vært gjennom en operasjon.

Frokost-TVs veterinær, Ellen Bjerkås, understreker at denne rehabiliteringen må skje sammen med veterinær. Det er flere klinikker som tilbyr denne typen oppfølging på syke dyr.

Se innslaget her!

 

Kulturstrøm

  • Madonna sørger over Avicii

    Tragisk, skriver popstjernen Madonna om den svenske DJ-en Aviciis død. De to samarbeidet om flere musikkprosjekter. Madonna delte et bilde av de to på sin Instagram-konto fredag kveld.

    Laster Instagram-innhold
  • To album fra Kanye West

    Kanye West kommer med to album i løpet av våren. Det kunngjorde artisten på Twitter noen dager etter at han twitret for første gang på snart ett år. Grammy-vinneren sier det første albummet består av åtte låter og kommer 1.juni. Det andre er et samarbeide med Kid Cudi, og gis ut en uke senere. West sier han også jobber videre med en filosofibok, som han har live-twitret på kontoen sin de siste dagene.

    Laster Twitter-innhold