Hopp til innhold

Alan Walker skulle spilt for Rihanna: – Utrolig trist

Flere store arrangement er avlyst som følge av terroren i Nice. Bergenseren Alan Walker skulle varmet opp for Rihanna fredag kveld. Konserten er nå avlyst.

Rihanna på scenen

AVLYSER: Rihanna skulle stått på scenen i Nice fredag kveld. Nå er konserten avlyst som følge av terrorangrepet torsdag kveld.

Foto: Marcus Ericsson/TT / NTB scanpix

Alan Walker

TRIST: EDM-artisten Alan Walker fra Bergen skulle etter planen varmet opp for Rihanna fredag kveld.

Foto: MER

Den amerikanske superstjernen Rihanna skulle etter planen holde konsert fredag kveld i den sørfranske havnebyen. Hun skal ha vært i Nice da angrepet som minst har krevd 84 liv skjedde.

Den norske artisten Alan Walker skulle etter planen varmet opp for Rihanna før konserten hennes fredag kveld.

Ifølge Gunnar Greve, manager for Walker, skulle den unge bergensartisten reist fra Oslo fredag morgen. Walker er fremdeles i Norge.

– Hadde sett frem til min andre support spillejobb for Rihanna nå i Nice, men på grunn av denne tragiske hendelsen som fant sted i går så kansellerte arrangøren naturlig nok konserten. Det er utrolig trist at det måtte ta en slik vending, og mine tanker er med alle de pårørende som er rammet av denne hendelsen, skriver Alan Walker i en SMS til NRK.

Fredag morgen delte både Rihanna og Walker ut bilder av et franskfarget hjerte på Instagram, hvor de blant annet skrev at tankene er hos ofrene og deres familier.

Tredje store angrep

Minst 84 personer er drept i angrepet der en 31 år gammel mann kjørte en lastebil inn i folkemengdene som var samlet langs strandpromenaden i Nice for å feire Frankrikes nasjonaldag.

Angrepet i Nice torsdag er det tredje store terrorangrepet i Frankrike siden januar 2015, da terrorister angrep satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

I november 2015 ble 130 personer drept da terrorister slo til i et koordinert angrep flere steder i Paris. 89 personer mistet livet i konsertlokalet Le Bataclan under en konsert med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal. Omtrent 1500 personer skal ha vært i publikumssalen da terroristene begynte å skyte inn i publikumsmassene.

Avlyser jazzfestival

Lørdag var det opprinnelig også duket for Nice Jazz Festival, også den er avlyst.

Festivalen har blitt arrangert årlig siden 1948, og artister som Robert Plant, George Clinton, Massive Attack, Melody Gardot, Avishai Cohen og Leyla McCalla skulle spilt på festivalen.

– Fra og med i morgen kommer byens flagg til å vaie på halv stang. Etter at Rihannas konsert ble innstilt, avlyser vi også jazzfestivalen, tvitret Christian Estrosi, som leder regionen Provence Alpes Cotes d'Azur.

Laster Twitter-innhold

I Marseille var det planlagt et stort fyrverkeri fredag kveld. Det er også avlyst.

Laster Twitter-innhold

Det samme gjør kommunen Six-Fours-les-Plages.

Cannes

Byen Cannes, som ligger rundt 40 kilometer sør for Nice, skriver på Twitter at de avlyser alle arrangementer som er planlagt ut av respekt for ofrene.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober