Aktivistens kokebok

Blitz huset har mange rom, og ikke alle er dekorert med skjellsord, en gourmetkafe for de vegetarfrelste er et av tilbudene.

Kokebok fra Blitz
Foto: Pål Thoresen / NRK

Hør innslaget her!

-Ikke demonstrer på tom mage

Blitz

Blitz huset

Foto: Ylva Gulpinar / NRK

Formaningen er klar fra redaktør Kari Wille Rekdal der hun står og blar i kokeboken fra Blitz,

-Alle har bidratt, sier hun, altså da snakker vi om kjøkkengruppa, de fleste er delt inn i grupper på Blitz.

Kjøkkenet på Blitz har i årrekke vært kjent som et gourmetsted for vegetarspisere, nå er oppskriftene samlet mellom to permer, retten som er omtalt i reportasjen får du her:

Spagettti a`la Chris

Olivenolje

5 fedd hvitløk

i bunt persille eller basilikum

3 røde chilli

3 tomater

1 egg,

500 g spagetti

Ha masse olivenolje i en panne,finhakk hvitløk og stek den på svak varme.Kok opp pasta.Finhakk chilli og ha i,la det varme seg.Ta et halvt glass med vann fra pastagryta og ha i panna,øk varmen, kutt tomatene i terninger og ha i.La det stå og putre til det har blitt til en saus.