Hopp til innhold

Aksel Hennie klar for ny storfilm

Aksel Hennie har fått en sentral rolle i MGM-Paramount sin nye storfilm «Hercules».

Aksel Hennie

Aksel Hennie skal ha fått en rolle i storbudsjettsfilmen «Hercules».

Foto: Øivind Olsson / NRK

Brett Ratner

Brett Ratner skal produsere actionfilmen som er basert på tegneserien «Hercules: The Thracian Wars».

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap
Dwayne Johnsen

Hennies motspiller blir den tidligere wrestling-stjernen Dwayne «The Rock» Johnson.

Foto: Ethan Miller / Afp

Hollywood Reporter melder at Hennie har sikret seg sin første rolle hos et av de store filmproduksjonsstudioene i Hollywood. Hennie skal spille mot Dwayne Johnson i den Brett Ratner-regisserte storsatsingen «Hercules».

Det var TV 2 som først omtalte dette i Norge.

Stort budsjett

Ratner er en erfaren regissør og produsent, og har blant annet regissert alle «Rush Hour»-filmene, samt «X-Men: The Last Stand». Filmen skal etter planen ha premiere i august neste år.

Hollywood Reporter skriver at filmen blir en storbudsjettsproduksjon, og omtaler den som en «tentpole», noe som betyr at den er forventet å spille inn store summer.

Hennie skal spille rollen som Tydeus – en øksesvingende kriger som kjemper side om side ved Hercules, men som er så vill at han må lenkes fast om natta. Actionfilmen blir basert på tegneserien «Hercules: The Thracian Wars».

Spiller mot Morgan Freeman

Denne nyheten kommer i tillegg til at det i desember ble kjent at Hennie har fått en sentral rolle i den kommende storfilmen «The Last Knights», som vil ha premiere til neste år.

Hennie skal spille mot svært kjente navn som Morgan Freeman og Clive Owen, to navn fra noen av verdens største kassasuksesser.

Hennie har fått mye oppmerksomhet for sin rolle i Hodejegerne, som er solgt til en rekke land og har fått bred, internasjonal kinodistribusjon.

Aksel Hennies agent Martin Braathen vil ikke kommentere saken. Det har ikke lyktes NRK.no å få en kommentar fra Aksel Hennie.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober