NRK Meny
Normal

Akrobatiske kubikk-karer

- Går det virkelig an? Tilskuerne bare gisper når Øystein Kjørstad og Jostein Stenberg tar baklengs salto - med motorsykkel - ti meter over bakken.

Heftig Motocross Freestyle
Foto: Geir Viksmo-Slettan

Baklengs salto er bare ett av de akrobatiske triksene mc-gutta gjør når de konkurrerer i freestyle motocross. Utøverne er mer over, under og på siden av motorsykkelen enn de er oppå den i svevet. På torsdag var Frokost-TV med da flere av Norges beste utøvere i Freestyle Motocross trente på Kongsberg.

 

Free Ride-kjører Øystein Kjørstad
Foto: Geir Viksmo-Slettan

Stadig nye triks øves inn for å imponere dommere og publikum. Dette skjer i en gigantisk spesial-binge som er stappfull av skumgummi. 

- Her kan førerne terpe på bevegelser og detaljer uten å skade seg, forklarer Christian Mikkelsen, som holder styr på utøverne. Føreren lander mykt på skumgummi, og så heises motorsykkelen ut av bingen med en kran.

- Slik holder vi på, til føreren er trygg nok til å prøve seg over fast grunn. På grunn av bingen har antallet skader gått ned, selv om det fortsatt blir en del blåmerker og mørbankede kropper, ler Mikkelsen.

Flere av de norske utøverne er i verdensklasse, og reiser rundt på konkurranser og oppvisninger. Blant de mest kjente er Ailo Gaup, Øystein Kjørstad og Jostein Stenberg.

Hvis du vil lese mer om motocross, sjekk www.ridefree.no

Se innslagene i Frokost-TV her:

Motocross innslag 1

Motocross innslag 2

Motocross innslag 3  

Freestyle Motocross
Foto: Geir Viksmo-Slettan