Hopp til innhold

Agnete Haaland ny teatersjef i Bergen

Agnete G. Haaland blir ny teatersjef på Den
Nationale Scene (DNS) i Bergen. Hun tar over etter Bjarte Hjelmeland.

Agnete Haaland

Agnete Haaland blir den første kvinnelige teatersjefen på Den Nationale Scene når hun overtar etter Bjarte Hjelmeland.

Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

De ansatte ble informert om ansettelsen onsdag ettermiddag,
skriver bt.no.

Haaland har lang fartstid som skuespiller og regissør, og har de siste årene jobbet som leder for Norsk Skuespillerforbund.

Første kvinne

Bjarte Hjelmeland i 2007

Bjarte Hjelmeland

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Hun blir den første kvinnelige teatersjefen på DNS. Hun danket ut instruktørene Hilde Andersen og Kim Bjarke, som helt til siste runde var aktuelle kandidater til jobben.

Agnete Haaland var også den første kvinnelige presidenten for FIA (Fédération Internationale des Acteurs), hvor hun ble valgt inn i 2008.

Haaland var blant i alt 10 søkere, som meldte sin interesse for stillingen da det ble kjent at Bjarte Hjelmeland ikke ville fornye åremålet når det går ut i januar 2012.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.