Aerosmith uten Steven Tyler?

Joe Perry er usikker på om det blir noe mer Aerosmith med Steven Tyler og er irritert på at han skal bli dommer i «American Idol».

Aerosmith-gitarist Joe Perry

Aerosmith-gitarist Joe Perry utelukker ikke et Aerosmith på turné uten Steven Tyler bak mikrofonen.

Foto: David Azia / AP

Joe Perry på scenen med Aerosmith under bandets pågående turné

Joe Perry på scenen med Aerosmith under bandets pågående turné

Foto: Jeff Roberson / AP
Steven Tyler benekter at han har forlatt Aerosmith.

Fremtiden for Steven Tyler som vokalist i Aeromsith virker usikker.

Foto: Scanpix/AP

Det er lenge siden forholdene internt i Aerosmith var rosenrøde, men det virker ikke som det er noen dans på roser nå for tiden heller.

Vokalist Steven Tyler har vært inn og ut av bandet og en periode var det usikkert om han skulle være med videre i bandets historie.

Siste konsert på lenge

Det endte imidlertid opp med at han ble med på den turnéen bandet snart skal avslutte. Torsdag 16. september spiller bandet sin foreløpig siste konsert i Vancouver.

Før konserten i Calgary til helgen har lokalavisa Calgary Herald snakket med gitarist Joe Perry, som virker usikker på framtiden til bandet, og Steven Tyler.

- Teknisk er jeg arbeidsledig etter konserten i Vancouver hva gjelder Aerosmith. Vi vet at dette blir den siste konserten på en stund. Og da mener jeg virkelig på en god stund. Jeg aner ikke om vi noen gang kommer til å komme ut igjen – oss fem sammen, sier han til avisa.

- Kjepper i hjulene

Spesielt virker Perry irritert over at Tyler skal bli ny dommer i talentprogrammet «American Idol».

- For ikke så lenge siden satte vi oss ned sammen og bestemte oss for å dra på denne turnéen og la planer for de neste to årene. Og når du sitter og snakker sammen sånn og et av bandmedlemmene vet at han har signert en kontrakt som gjør at han blir opptatt sju måneder i året, så setter det kjepper i hjulene.

- Det kan være enkelt bare å si at «nå skal jeg dra av gårde og gjøre dette og det vil ikke påvirke bandet», men det er kun et visst antall uker i måneden og måneder i året.

Dermed kan det hele virke noe usikkert, men Perry utelukker ikke et Aerosmith uten Steven Tyler som vokalist.

- Sitter ikke og venter

- Jeg kommer ikke til å sitte og vente i to år på at han skal komme tilbake til Aerosmith. Her har vi fire karer som er fantastiske sammen, og hvis vi finner den rette sangeren kan jeg ikke se en eneste grunn til at vi ikke skal dra ut og underholde folk, sier Joe Perry.

I forhold til konseptet «American Idol» er han ikke nådig:

- Dette er et reality-show laget for å trekke seere til tv-stasjonen og selge reklame. Det er ett hakk over «(Teenage Mutant) Ninja Turtles».

- Jeg skal fortelle deg én ting; da vi startet dette bandet er dette noe Steven Tyler aldri i verden ville gjort!

Kulturstrøm

 • 1,33 mrd for norsk spilleselskap

  Det kinesiske teknologiselskapet Tencent ønsker å kjøpe norske Funcom, og skal ha lagt inn et bud som verdsetter det norske selskapet til 1,33 milliarder kroner, melder Funcom i en pressemelding. Styret anbefaler å akseptere budet. Tencent er allerede den største aksjonæren i selskapet etter et oppkjøp i fjor.

 • Trommeslageren saksøker Aerosmith

  Aerosmith-trommeslager Joey Kramer (69) saksøker bandet han har vært medlem av siden 1970. Han hevder de øvrige medlemmene har utelukket ham fra deres kommende Grammy-opptreden, og fra en konsertrekke i Las Vegas. Bandet skal ha stemt ham ut, fordi de mente han ikke lenger «hadde nok energi», skriver Rolling Stone (NTB).

  Aerosmith
  Foto: John Shearer
 • Røde kors-modus i Fortnite

  I går lanserte Røde Kors og utviklerne av spillet Fortnite en versjon av spillet der man kan ha rollen som hjelpearbeider, med oppgaver som å gi førstehjelp, bygge sykehus eller fjerne miner. President i Norges Røde Kors, Robert Mood, sier til NRK at spill er den viktigste fritidsaktiviteten for undom, og dermed en arena der Røde Kors ønsker å være tilstede på en positiv måte.