Aerosmith tilbake til røttene

Bandet vil tilbake til sine musikalske røtter når de neste år skal begynne innspillingen av jubileumsalbum.

Aerosmith

STUDIO NESTE: Det blir mye studiojobbing framover for legendariske Steven Tylor og Aerosmith.

Foto: aeroforceone.com

Det amerikanske hardrockbandet Aerosmith har holdt ut med hverandre i 40 år. De startet tidlig på 1970-tallet med bluesbasert hardrock. Siden har de vært innom både pop, heavy metal og rhythm and blues. Nå vil de markere jubileet med å gå i studio neste år og lage en plate med god gammel sound.

Joey Kramer

AVSLØRER: Det er trommisen Joey Kramer som kommer med nyheten om jubileumsalbumet og hvordan bandet ser for seg hvordan det skal bli.

Foto: Jeff Christensen / AP

- Ja, vi skal lage et album. Vi skal gjøre det på den gamle måten med hele bandet i samme rom. Det bør bli bra, og vi gleder oss alle sammen, avslører trommeslageren Joey Kramer til det britiske musikkmagasinet Spinnermusic.co.uk.

Sist gang bandet ga ut et studioalbum (”Honkin’ on Bobo”) var i 2004.

- Jeg er spent på å gå i studio. Det er så lenge siden vi har spilt inn plate. Jeg gleder meg veldig, og det skal bli fint å jobbe med dette prosjektet i vinter, sier Kramer.

Mye motgang

Det har vært mange oppturer og nedturer underveis for Aerosmith.

Det populære bandet har solgt mer enn 150 millioner plater over hele verden.

I fjor annonserte bandmedlemmene at den legendariske vokalisten Steven Tyler ville trekke seg som frontfigur .

Steven Tyler, Joey Kramer, Aerosmith

GODE TIDER: Nå går alt så mye bedre for de hardt prøvede musikerne i Aerosmith. Vokalist og frontfigur Steven Tyler (til v.) og trommeslager Joey Kramer (til h.)

Foto: Amy Sancetta / AP

Men innen verdensturneen 2010 startet kom heldigvis bekreftelsen på at Tylor fortsetter i bandet.

Kramer innrømmer at det var noen ganger i 2009 hvor han lurte på om Aerosmith i det hele tatt skulle klare å få til noen jubileumsfeiring i det hele tatt.

- Men nå er bandet i storform, alt går bra for tiden og vi har det bra sammen, sier Kramer fornøyd.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Kulturstrøm

  • Nasjonalarkiv retusjerte bilder

    USAs nasjonalarkiv tar selvkritikk etter at det retusjerte bilder fra den store kvinnemarsjen i 2017 til en utstilling. Bilder av plakater med kritikk av president Donald Trump ble retusjert. Utstillingen er nå trukket tilbake, melder Reuters.

  • Melodi Grand Prix: Delfinale 2

    Konfettikanonene er ladet for årets største musikkfest, Melodi Grand Prix. I år feirer MGP 60 år, og det gjøres ved å tilegne en delfinale til hver landsdel. I andre delfinale er det artister fra Øst-Norge som skal i ilden. I tillegg blir det opptreden fra forhåndskvalifisert finaleartist Didrik og Emil/Akuvi/Ulrikke/Tone Damli. MGP byr på ny musikk, deilige nostalgiske øyeblikk, og noen overraskelser. Programmet ledes av Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh.