NRK Meny
Normal

Aerosmith: - Vi ser etter ny vokalist

Bandmedlemmene nekter å sitte på rumpen i to år mens Tyler går solo. - Vi har allerede flere kjente navn på blokken, sier gitarist.

Aerosmith

SLUTT?: Joe Perry og Steven Tyler har knapt snakket sammen siden august. Nå begynner bandet aktivt jakten på ny vokalist.

Foto: AFP PHOTO/HO

Kaoset rundt rockebandet Aerosmith fortsetter. Til tross for at vokalist Steven Tyler nylig nektet for at han forlater bandet , går de fire andre nå til det drastiske skritt å be interesserte sangere om å ta kontakt.

- Det nærmer seg 40-årsjubileet vårt. Vi fire andre har lyst å fortsette, og interessert sangere kan sende brev og videoer til min manager. Samtidig så følger vi med på hva som fins der ute. Jeg fant den nye sangeren i bandet mitt (The Joe Perry Project) på Youtube, så jeg ser ingen grunn til at ikke vi finne en ny vokalist til Aerosmith på samme måte, sier gitarist Joe Perry til CNN .

Null kommunikasjon

Bakgrunnen for splittelsen er at Steven Tyler vil ta to år fri for å fokusere på soloprosjekter, mens resten av gruppen vil turnere og spille inn et nytt album. Bandet har ikke gitt ut ny musikk siden «Just Push Play» fra 2001, med unntak av to nye låter som ble spilt inn til en samleplate i 2006. Begge disse låtene var imidlertid skrevet så tidlig som i 1989, opprinnelig til albumet «Pump».

Tyler skiftet nylig manager, som har tatt seg av all kommunikasjon mellom sangeren og de fire andre i badet. Etter konserten i Sturgis, South Dakota, i august, hvor Tyler falt ned fra scenen og skadet seg, har det vært null direkte kommunikasjon mellom de to leirene. Selv ikke da gruppen nylig opptrådte sammen i Asia. Ifølge Perry hadde Tyler egen garderobe langt fra de andre, og de så ham kun på scenen.

LES OGSÅ: - Tyler har sluttet i Aerosmith | Hva skjer med Aerosmith? | Aerosmith fortsatt i det blå

- Kjente navn på blokken

- Jeg har vanskelig å se for meg Aerosmith på scenen uten Steven, sier trommeslager Joey Kramer til Rolling Stone Magazine .

Men han bekrefter samtidig at bandet allerede har noen navn på blokken.

- Det er snakk om kjente folk. Berømte vokalister, sier Kramer.

Ifølge gitarist Brad Whitford er det likevel ikke sikkert at bandet vil kalle seg Aerosmith dersom de gjør alvor av truslene om å hanke inn en ny vokalist. Ryktene går allerede om flere etablerte navn. Et av de siste navnene som er blitt nevnt, og det av bandets tidligere sjef på Geffen Records, John Kalodner, er Lenny Kravitz.

Aerosmith spilte i fjor inn flere låter med produsent Brendan o'Brien, materiale trommeslageren beskriver som ganske nært «Toys In The Attic» og «Rocks» i stil. Årsaken til at det ennå ikke har resultert i ny plate, er ifølge Brad Whitford at Tyler har vært mildt sagt uforutsigbar i lang tid.

Joe Perry

UTE SOLO: Joe Perry har gitt ut et soloalbum og dratt på turné med solobandet sitt i påvente av en avklaring.

Foto: Leon Neal / AFP

- Ene dagen møter han ikke opp, den neste vil han ikke jobbe, eller så liker han plutselig ikke produsenten vår lenger. Brendan O'Brien var mannen vi alle ønsket å jobbe med, og han gjorde alt for å tilfredsstille Steven, sier Whitford til Rolling Stone.

Strid om musikalsk retning

En del av bakgrunnen for spliden skal være at Tyler ønsker at bandet skal fortsette med radiovennlig pop-rock, mens Perry og andre medlemmer vil dra Aerosmith i retning av hardere bluesbasert rock, slik de var kjent for på 70-tallet.

Kramer og Whitford er imidlertid klare på at de fortsatt bryr seg om Tyler, selv om forholdet mellom dem har kjølnet betraktelig den siste tiden.

- Steven har vært min bror i 40 år, og jeg vil alltid være her for ham. Det viktigste nå er at han får rett fokus og at han får skikk på livet sitt, sier Kramer, uten å utdype noe nærmere hva han mener.

Det har den siste tiden vært spekulert i om Tyler er tilbake på kjøret, etter å ha holdt seg unna stoff siden 1986. Whitford er den som går lengst i antydningene.

- Oppførselen hans for tiden minner ikke om en nykter person, sier gitaristen.

Tyler avviste splittelse

Steven Tyler selv har forholdt seg rimelig taus om oppstyret, bortsett fra da han overraskende gikk på scenen med The Joe Perry Project i New York, sang «Walk This Way» og kunngjorde at han absolutt ikke hadde sluttet i Aerosmith.

Joe Perry ble verken beroliget eller særlig mye klokere av Tylers gjesteopptreden.

- Vi vekslet vel 15 ord, bokstavelig talt, før han gikk på scenen. Etterpå forsvant han uten et ord, sier Perry til CNN.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP
 • Framførte Bowie-låt for første gong

  Maria Schneider, hovudartist på Molde jazzfestival, spelte ein David Bowie-låt då ho opna festivalen i går, skriv VG. «Sue (Or in a Season of Crime)» var med på plata «Blackstar» som kom ut to dagar før Bowie døydde i 2016. Schneider medverka som komponist til plata. Låten har aldri blitt framført live før. Jazzmusikaren har tidlegare vunne fem Grammy-prisar.

  Maria Schneider. Moldejazz 2018
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK