Hopp til innhold

Oppfordrer foreldre til å bli med barna på VG-lista topp 20-show

Det er forventet rundt 100.000 mennesker til Rådhusplassen og VG-lista topp 20 fredag kveld. Nå advarer arrangørene foreldre mot å sende barna dit alene.

VG-lista Topp 20

HYLENDE UNGDOM: I fjor så det slik ut da VG-lista Topp 20 ble arrangert på Rådhusplassen. I år advarer arrangørene de voksne mot å sende barna dit alene.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

Isaac Elliot

TILTREKKER SEG HYLENDE UNGDOM: Ungpikeidolet Isac Elliot kommer til Rådhusplassen.

Foto: Kreftforeningen Distrikt Innlandet

Titusenvis av ungdommer inntar Oslo fredag kveld når showet VG-Lista Topp 20 braker løs i Oslo.

– Mange foreldre velger å sende barna ned hit på egen hånd og det er ikke noe vi ønsker, sier prosjektleder for VG-lista Topp 20 i NRK, Jan Henrik Mo.

Han forteller at de har gjort den beste og yngste bookinga til showet noen gang.

– Vi forventer et ungt publikum. Det kan godt komme mellom 70.000 og 100.000 mennesker hvis vi er heldig med været. Da kan det også oppstå situasjoner hvor barn trenger noen voksne, sier han.

Gigantshow

VG-lista Topp 20 har vokst til å bli et gigantshow siden det ble arrangert første gang i 1998. I fjor spilte blant andre Kaizers Orchestra, Madcon, Eva & the heartmakers og Margareth Berger. 50.000 tilskuere strømmet til Rådhusplassen den gangen.

I år er scenen man har valgt ut den største som noen gang har vært brukt under en VG-lista-konsert, og er den samme som selveste Metallica brukte da de spilte på Valle Hovin tidligere i sommer.

Fredag kveld står ungpikeidoler som Isaac Elliot, Cody Simpson og Austin Mahone på den. Dermed forventes det at Rådhusplassen fylles av enda flere hylende ungdommer.

Les også: P3 møtte ungpikeidolet Austin Mahone

Vått på Rådhusplassen i Oslo fredag kveld.

VÅTT: I fjor ble det vått på Rådhusplassen under konserten.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Med sterke navn som Austin Mahone og Isac Elliot er man også garantert ville tilstander blant de yngste av musikkelskerne, sier musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

– Vi tenker at foreldrene heller kan ha en hyggelig kveld sammen med barna sine her i stedet for å sende 12-åringene til Rådhusplassen alene, sier Jan Henrik Mo til NRK.

VG-lista topp 20-showet kan du følge på NRK.no, NRK3 og NRK1 fredag kveld.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober