Hopp til innhold

Faten røk ut etter storband-oppgaven i «Maestro»

– Det er kjipt å ryke ut, men det har vært en fantastisk reise, sier Faten.

Adam Schjølberg og Faten Mahdi Al-Hussaini under Maestro.

Det stod mellom Adam Schjølberg og Faten Mahdi Al-Hussaini etter kveldens stykker var unnagjort.

Foto: Geir Egil Skog

Etter søndagens program er seks dirigent-spirer er blitt til fem i dirigentkonkurransen.

– Jeg har blitt glad i gjengen som er med. Det har vært det beste ved å delta, man føler man har vunnet litt uansett. Det har vært rørende, sier hun.

Adam Schjølberg og Faten fikk færrest poengsum av dommere og publikum med henholdsvis «Rai-Rai» og «Fly me to the Moon». Etter KORK-avstemningen ble det klart Faten måtte takke for seg.

– «Game of Thrones»-stykket forrige søndag vil stå som et høydepunkt for meg. Da følte jeg at jeg mestret det.

Dette spilte de i kveld:

  1. Silya Nymoen – Soul Bossa Nova
  2. Herman Dahl – The Kid from Red Bank
  3. Helén Vikstvedt – Sing, Sing, Sing
  4. Adam Schjølberg – Rai-Rai
  5. Vidar Magnussen – A Fifth of Beethoven
  6. Faten Mahdi Al-Hussaini – Fly me to the Moon
I kveld er stikkordene Frank Sinatra og Las Vegas, når våre seks gjenværende deltakerne får bryne seg på musikk til storband.

I kveld er stikkordene Frank Sinatra og Las Vegas, når våre seks gjenværende deltakerne får bryne seg på musikk til storband.

Filmmusikk og Star Wars

Forrige uke kunne KORK by på melodier fra kjente film- og tv-univers, og Star Wars-nerd Vidar Magnussen fikk sin store drøm oppfylt.

Vidar Magnussen dirigerer musikk fra favorittfilmen.

Vidar Magnussen dirigerer musikk fra favorittfilmen.

Siden første program har åtte kjendiser fått prøve seg som dirigent for Kringkastingsorkestret (KORK) – og det har gitt musikalske og underholdende opplevelser.

Admiral P ble første deltaker som måtte forlate programmet. Forrige søndag ble Anne Marie Ottersen den andre som røk ut.

– Jeg elsker publikum, men noen dirigent blir jeg aldri, sier hun.

Slik stemmer du

Det er dommerne og publikum som bestemmer hvem som fortjener å gå videre – før KORK avgjør hvem av de to med minst stemmer som må dra hjem. Etter det åttende programmet vil én stå igjen som den beste dirigenten og vinner av «Maestro».

For å være med og stemme må du registrere deg som nrk.no-bruker. Hvis du allerede har en bruker vil du kunne stemme på din favoritt på nrk.no/stem under programmet.

Reggae-artisten Admiral P er en av åtte kjendiser som konkurrerer om å bli beste dirigent i NRKs programserie «Maestro».

KORK fikk en helt ny versjon av stykket «Humlens flukt» under Admiral P's ledelse.

  • Neste søndag: Topp 20
  • Episode 6: Eget valg + battle
  • Episode 7: Solist + opera
  • Episode 8: Finale. Klassiske svisker x 2 + Beethovens femte x 2

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)