Adeles «Hello» tar over internett

Samtidig som Adele knuser salgsrekorder med sin nye plate, renner internett over av coverversjoner av hennes singel «Hello».

Adele

Adele er klodens heteste musikkartist og knuser salgsrekorder i en tid hvor færre og færre kjøper musikk.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Selv om fenomenet «platesalg» ligger nede for telling med dødskramper, har britiske Adele klart å knuse gamle salgsrekorder.

I USA er hennes nye plate «25» den mest solgte platen i første salgsuke siden målingene begynte i 1991. Adeles tredje album er solgt i 2,3 millioner kopier i USA på bare tre dager.

Dermed har hun allerede slått den forrige ukerekorden, som tilhørte N'Syncs plate «No Strings Attached» (2000).

Ingen strømming foreløpig

The Guardian skriver at Adeles tredje plate også ligger an til å få statusen som den raskest selgende platen noensinne i Storbritannia. På tre dager er platen solgt i 538.000 eksemplarer. Ukessalgsrekorden i Storbritannia tilhører Oasis' «Be Here Now» (1997).

Adele er en av få artister – ved siden av Taylor Swift og Beyoncé – som er såpass populære at de kan tillate seg å holde musikken unna strømmingtjenestene . Hun og plateselskapet stoler på at platekjøperne uansett vil skaffe seg plata via digital nedlastning eller kjøp av CD.

Alle sier «Hello»

Samtidig som Adele nyter en enorm status, er det kappleik på internett om å lage alternative versjoner av platas første singel «Hello».

Blant de mest sette, er denne versjon fra den sørkoreanske jenta Lydia Lee, som senere ble invitert til The Ellen Show for å synge låten:

I en annen versjon kommenterer Naturfilm-ikonet Sir David Attenborough Adeles video på sin særegne måte:

I forbindelse med American Music Awards ble det laget en Muppet-versjon, hvor Miss Piggy sliter med overdreven bruk av vindmaskiner:

Humornnieu.no, ved Martin Beyer-Olsen, ser verden fra Østfold gjennom en omskrevet tekst av Hello, eller «Hællæ»:

Her tar Adele på seg plastnese og lurer andre deltakere på en talentkonkurranse til å tro at hun en veldig nervøs «Jenny». Inntil hun framfører sin egen låt:

Den norske skuespilleren og metalvokalisten Per Fredrik Åsly, bedre kjent som PelleK, har også laget sin patostunge versjon:

I tillegg finnes det en lang rekke kompetente coverversjoner, signert mer eller mindre kjente artister:

Kulturstrøm

 • Skulptur skadet med vinkelsliper

  Den velkjente skulpturen Hesten i Markensgate i Kristiansand skal være skadet med vinkelsliper, ifølge politiet. De har kontroll på mannen bak handlingen. «Fole» av Ørnulf Bast ble satt opp i 1973 og er elsket av både barn og russ.

  Laster Twitter-innhold
 • Avis dømt til millionerstatning

  Venezuelas høyesterett har dømt en avis til å betale 109 millioner kroner i erstatning for å ha gjengitt at regjeringspartiets nestleder ble knyttet til narkotikahandel av USA. Regjeringen beskyldes for å bruke domstoler mot kritikk, melder Reuters.

 • Journalister: Trakassert av politi

  Amerikanske journalister som dekker demonstrasjonene mot politivold i Minneapolis sier politiet gir dem hardhendt behandling, til tross for en rettskjennelse om å la dem jobbe i fred. Sjefredaktøren i storavisa USA Today reagerer sterkt, melder AP.

  Laster Twitter-innhold