Adele vipper «Gangnam Style» ned fra tronen

Pop-balladen «Hello» har nådd én milliard avspillinger på Youtube i rekordfart.

Mens sørkoreanske Psy brukte 158 dager på å nå én milliard avspillinger på Youtube med «Gangnam Style», brukte Adele kun 87 dager. Dermed har hun satt ny rekord i å nå milliardgrensen på kortest mulig tid (Se full oversikt lenger ned i artikkelen).

Milepæl

– Hvis det er noen som fortjener det, så er det Adele og denne sangen, sier Susanne Daniels, sjef for original programmering hos Youtube, til den britiske avisen The Telegraph.

Det er nok en milepæl for artisten fra Nord-London, som også har gjort stor suksess med albumet «25». Med albumet er Adele den første kvinnelige artisten siden 1987 som tilbringer syv strake uker på toppen av Billboard-listen, det skriver Billboard selv.

Raskere takt

Youtube opplyser at det er 17 andre videoer som har krysset den magiske én milliard visninger-grensen. Selv om det er få videoer som klarer å nå milliarden, skjer det raskere nå enn før.

For få år siden var det bare nevnte «Gangnam Style» og «Baby» med Justin Bieber som hadde klart bragden. Sistnevnte låt brukte fire år på å klare dette, mens det er fire låter som har nådd én milliard visninger bare i 2015.

Av norske Youtube-hits ligger Ylvis' The Fox i tet med over 570.000.000 visninger. «Am I Wrong» med Nico & Vinz pusher 300 millioner, mens Kygos «Firestone» har 174 millioner visninger på nettstedet.

Her er den komplette lista i rangert rekkefølge over mest sette videoer på Youtube:

Youtube-videoer som har passert milliarden

Plassering

Låt

Artist/innholdsleverandør

1

Gangnam Style

Psy

2

Blank Space

Taylor Swift

3

See You Again

Wiz Khalifa

4

Uptown Funk

Mark Ronson

5

Baby

Justin Bieber

6

Shake It Off

Taylor Swift

7

Dark Horse

Katy Perry

8

Bailando

Enrique Iglesias

9

Roar

Katy Perry

10

All About That Bass

Meghan Trainor

11

Wheels On The Bus

LittleBabyBum

12

Counting Stars

OneRepublic

13

Chandelier

Sia

14

Masha and the Bear

Get Movues

15

Lean On

Major Lazer og DJ Snake

16

Hello

Adele

17

Party Rock Anthem

LMFAO

18

Sugar

Maroon 5

19

Love the Way You Lie

Eminem og Rihanna

Kilde: Wikipedia

Kulturstrøm

  • Droppar sosiale media etter terror

    Neil Finn, kjend frå bandet Crowded House, har sagt farvel til sosiale media etter terroråtaket i Christchurch sist veke. Det melder Noize11. Den newzealandske rockestjerna meiner sosiale media har blitt plattformer for hatefulle ideologiar.

    Laster Twitter-innhold
  • Spansk «SKAM» tar ny vei

    Sesong 2 av SKAM España vil bli den første versjonen til å avvike i plott fra den norske originalen, melder Variety. I NRKs nettserie for ungdom var Noora hovedperson i andre sesong, mens i Spania blir det Cris. Serien har også blitt versjonert i USA, Frankrike, Italia og Tyskland, som alle har holdt seg tett på originalen. Sesong 2 begynner på skamespana 28. mars.