Adele sier hallo til voksenlivet

Da den 27 år gamle popstjernen innså at hun var blitt voksen, ble hun livredd.

Sangeren Adele Adkins besøker Fredrik Skavlan i den stjernespekkede sesongfinalen.

UNG GAMMEL: Adele føler seg gammel til tross for sin unge alder.

Under fredagens sesongavslutning av Skavlan er Adele én av flere stjernespekkede gjester. Hun er blant verdens mest omtalte artister for tiden og når hun dukker opp som første gjest blir publikum rørt til tårer.

– Jeg føler meg gammel

Før Adele fremfører hitlåten «Hello», som tok over internett, forteller hun om hvordan det var å møte seg selv i døren, og plutselig innse at hun var blitt voksen.

– Du vet ikke hvordan det er å være voksen, før det plutselig slår deg, helt ute av det blå. Det skremte livet av meg. Jeg er ikke gammel, men jeg føler meg gammel, og jeg blir bare eldre, sier artisten.

Tidlig midtlivskrise

Selv om Adele hevder at hun innså at hun var blitt voksen ved en tilfeldighet, og at alt i livet generelt blir mer seriøst, forteller hun at det ikke har noen sammenheng med jobben og hennes forhold til musikken.

– Når du er fjorten år er du et steg nærmere å kunne gå ut og ta deg en drink, eller å reise. Da er det dét du gjør. Hva har jeg igjen å gjøre i livet mitt, spør Adele.

Videre forteller hun at hun ikke er alene om å føle det slik.

– Det er morsomt fordi jeg og vennene mine er i en periode der vi alle får sammenbrudd. Jeg spør meg selv om jeg skal kjøpe hus, gifte meg og få barn, eller bare skaffe meg en hund, sier hun.

Sesongavslutningen av «Skavlan» sendes fredag 11. desember kl. 22:10 på NRK1.

Kulturstrøm

 • Kulturminner på museum forfaller

  900 bygninger eid av norske museer har den dårligste tilstandsgraden bygninger kan ha. Det kommer fram i kulturrådets ferske museumsundersøkelse. Mange museer rapporterer at de trenger mer penger til å drive systematisk bygningsvern. Hva det vil koste å sette bygningene i stand er ikke presentert i rapporten.

  loft på Norsk Folkdemuseum
 • Møt heile Noregs fotballnerd

  Endre Synnes Hagerup som speler den fotballgale Nils i «Heimebane» sov over premierekvelden. Da han vakna var mobilen hans full av meldingar fra folk som hadde sett han på TV. Høyr intervjuet med han, og les saka om han her.

  Endre Synnes Hagerup
 • Fekting med lyssabel blir sport

  Det internasjonale fekteforbundet (FIE) har nå godkjent fekting med lyssabel som en offisiell konkurrerende sport. Lyssverdene kjent fra Star Wars-filmene, blir derfor en offisiell del av fektesporten, på lik linje med florett, sabel og kårde – de tre offisielle grenene innenfor fekting.

  This is a toy recreation of the Luke Skywalker and Darth Vader lightsaber duel as depicted on the or
  Foto: JD Hancock