NRK Meny
Normal

Adele sier hallo til voksenlivet

Da den 27 år gamle popstjernen innså at hun var blitt voksen, ble hun livredd.

Sangeren Adele Adkins besøker Fredrik Skavlan i den stjernespekkede sesongfinalen.

UNG GAMMEL: Adele føler seg gammel til tross for sin unge alder.

Under fredagens sesongavslutning av Skavlan er Adele én av flere stjernespekkede gjester. Hun er blant verdens mest omtalte artister for tiden og når hun dukker opp som første gjest blir publikum rørt til tårer.

– Jeg føler meg gammel

Før Adele fremfører hitlåten «Hello», som tok over internett, forteller hun om hvordan det var å møte seg selv i døren, og plutselig innse at hun var blitt voksen.

– Du vet ikke hvordan det er å være voksen, før det plutselig slår deg, helt ute av det blå. Det skremte livet av meg. Jeg er ikke gammel, men jeg føler meg gammel, og jeg blir bare eldre, sier artisten.

Tidlig midtlivskrise

Selv om Adele hevder at hun innså at hun var blitt voksen ved en tilfeldighet, og at alt i livet generelt blir mer seriøst, forteller hun at det ikke har noen sammenheng med jobben og hennes forhold til musikken.

– Når du er fjorten år er du et steg nærmere å kunne gå ut og ta deg en drink, eller å reise. Da er det dét du gjør. Hva har jeg igjen å gjøre i livet mitt, spør Adele.

Videre forteller hun at hun ikke er alene om å føle det slik.

– Det er morsomt fordi jeg og vennene mine er i en periode der vi alle får sammenbrudd. Jeg spør meg selv om jeg skal kjøpe hus, gifte meg og få barn, eller bare skaffe meg en hund, sier hun.

Sesongavslutningen av «Skavlan» sendes fredag 11. desember kl. 22:10 på NRK1.

Kulturstrøm

 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form
 • Bergman-året i Cannes

  Det er 100 år siden Ingmar Bergman ble født, og det markeres under årets filmfestival i Cannes – som byr på verdenspremiere for en ny dokumentar, Jane Magnussons film «Bergman – Ett år, ett liv». Samtidig vises tyske Margareta von Trotta film i samme kategori med sin dokumentardebut «Searching for Ingmar Bergman». «Bergman – Ett år, ett liv» får svensk kinopremiere 14. juli – på selve fødselsdagen. (NTB).

  Ingmar Bergman
  Foto: - / AFP
 • Skeptisk til bok i butikk

  Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.