NRK Meny
Normal

Adele nekter Trump å bruke musikken hennes

Hverken Steven Tyler eller Adele lar Donald Trump bruke musikken deres i løpet av valgkampen.

Adele framfører Skyfall

SKYFALL: Adele (27) framfører låten «Skyfall» under Oscar-utdelingen i 2013. Donald Trump er fan av både låten og artisten, men har fått streng beskjed om å slutte å bruke musikken i politisk sammenheng.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Den republikanske kandidaten Donald Trump har brukt både «Rolling in the deep», med strofer som There's a fire starting in my heart, Reaching a fever pitch, And it's bringing me out the dark, og Adeles Bond-låt «Skyfall» for å varme opp publikum i forkant av sine kampanjemøter rundt om i USA.

Men nå setter Adele ned foten for videre bruk av musikken, det skriver The Independent.

– Adele har ikke gitt noen tillatelse til å bruke hennes musikk i politiske kampanjer og møter, sier en talsperson for artisten.

Flere har reagert på popstjernens musikk blir brukt under Trumps kampanjemøter:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Flere får sang-nekt

Det er ikke bare Trump som er fan av den britiske sangstjernen. En av Donald Trumps rivaler i den republikanske nominasjonskampen, Mick Huckabee, har postet en coverversjon av Adeles populære låt «Hello» på Twitter og Youtube.

Den originale sangteksten er byttet ut med tekster om motstanderne i kampen om å bli USAs republikanske presidentkandidat.

På grunn av klager fra rettighetshaveren bak musikken, er lyden nå blitt fjernet, skriver The Independent.

Frontfiguren i rockebandet Aerosmith, Steven Tyler, har også beordret Trump om å holde seg unna bandets musikk.

Tyler har skrevet et brev til Trumps kampanjekomité hvor det heter at «bruken av Tylers musikk gir inntrykk av at han har en forbindelse til, eller støtter opp om, Trumps valgkamp», og at dette ikke er noe artisten vil tillate.

when it crumbles, we will stand tall, face it all together

fra Adeles låt «Skyfall»

Les også: Adele vipper «Gangnam Style» ned fra tronen

Se Adele synge karaoke i bilen

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.