NRK Meny
Normal

AC/DC sverger til album

AC/DC vil aldri la seg laste ned, men lover oppfølger til «Black ice» i løpet av «de neste par årene».

Angus Young, AC/DC

Angus Young og AC/DC lover å komme med et nytt album

Foto: ENNIO LEANZA / Ap

AC/DC live at River Plate

AC/DC gir 10. mai ut «live at River Plate» på DVD og Blu Ray.

Foto: Promo
AC/DC var innom Norge to ganger i på sin siste turné. Her på Telenor Arena i 2009.

AC/DC var innom Norge to ganger i på sin siste turné. Her på Telenor Arena i 2009.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX
AC/DC: Black Ice

Da albumet «Black ice» kom i 2008 var det åtte år siden bandets forrige studioutgivelse. Det vil ikke gå like lang tid til neste.

Foto: SonyBMG

I disse dager lanserer de australske rockerne i AC/DC sin nye DVD der man kan se opptak av bandet i aksjon på River Plate Stadium i Brasil. Gruppa spilte for over 200.000 publikummere over tre kvelder på hjemmebanen til det argentinske laget River Plate i desember 2009 og foreviget det hele på film.

Les også:

Den samme turnéen var innom Oslo og Telenor Arena i februar samme år og på Valle Hovin i mai 2010.

Holder på prinsipper

Det «evigunge» bandet, som om to år fyller 40, holder imidlertid på enkelte prinsipper i den digitale tidsalder.

Selv om det de siste årene er blitt langt mer vanlig å kjøpe bare én og én låt, vil AC/DC fortsatt holde seg til albumformatet. Derfor finner du heller ikke bandets musikk i tjenester som iTunes eller Spotify.

De er et av få store band som fortsatt ikke vil la sin musikk bli lastet ned. I november i fjor ble en barriere brutt da The Beatles’ musikk endelig ble lovlig tilgjengelig for nedlasting, men det har ikke AC/DC noen planer om.

- Jeg vet at The Beatles har endret på det, men vi skal fortsette som før, sier gitarist Angus Young i et intervju.

- For oss er det best sånn. Vi er et band som startet med album, og sånn har det alltid vært. Dersom du hører en av låtene våre på radio, er det bare tre minutter. Men de beste låtene finner du på albumene – sånn har det alltid vært med oss, sier Young videre.

- I løpet av de neste par årene

Gruppa har imidlertid ingen planer om å pensjonere seg, selv om vokalist Brian Johnson har passert 60 og Angus Young går i sitt 57. år. Da deres siste album, «Black Ice» kom ut i 2008 hadde det gått åtte år siden forrige studioalbum. Men de lover at det ikke vil gå like lang tid før neste utgivelse.

- På et eller annet tidspunkt vil vi igjen legge ut på turné, straks vi får ut et nytt album. Noe som forhåpentlig vil skje i løpet av de neste par årene, sier Young i et annet intervju.

Trolig vil bandet kunne samkjøre utgivelsen av et nytt album med feiringen av sitt eget 40-årsjubileum i 2013.

Se klipp fra «AC/DC live at River Plate»:

Kulturstrøm

  • Kjent rapper skutt og drept i Miami

    Rapperen XXXTentacion er skutt og drept i Miami i USA. 20-åringen skal ha vært på vei ut av en motorsykkelbutikk da han ble skutt av en ukjent gjerningsmann mandag. Sheriffen i Broward County opplyser til nettstedet TMZ at han er erklært død.

    Laster Twitter-innhold