Hopp til innhold

AC/DC slipper nytt album

Gitaristen har fått en demensdiagnose og trommeslageren er siktet for besittelse av narkotika. Tirsdag slippes AC/DC sitt 17. album.

ENTERTAINMENT-AUSTRALIA-MUSIC-AC-DC-FILES

NYTT ALBUM: Brian Johnson (h) og Angus Young (v) på en konsert i Frankrike i 2009.

Foto: GERARD JULIEN / Afp

– Vi skifter ikke klær mellom låtene eller holder pollitiske taler fra scenen, vi spiller rock'n roll som alltid, sier frontfigur Brian Johnson til BBC.

AC/DC har holdt på i over 40 år, og planlegger en ny verdensturné i 2015. Da uten sin kjente gitarist Malcolm Young og muligens også trommeslageren Phil Rudd.

Young har fått diagnosen demens og trommeslageren Phil Rudd er siktet for drapstrusler og besittelse av narkotika. Sistnevnte drapssiktelse falt riktignok på grunn av utilstrekkelig bevis, men han var ikke å se på bandets siste offisielle foto.

Rudd ble trommeslager i AC/DC i 1975, men ble sparket ut av bandet i 1983, angivelig som følge av høyt alkoholkonsum og en opprivende konflikt med bandets rytmegitarist Malcolm Young.

I 1994 ble han igjen med i bandet, men navnet hans står ikke oppført i forbindelse med den nyeste utgivelsen.

Music-AC/DC Cliff Williams Angus Young

POSERER I FORBINDELSE MED SITT NYE ALBUM: Cliff Williams og Angus Young i AC/DC.

Foto: Amy Sussman / Ap

Nevøen tar over

Heller ikke Malcolm Youngs gitarriff er å høre på bandets nyeste album. Familien hans bekreftet i september at han har fått en demensdiagnose. Det er første gang noensinne at AC/DC gir ut ei skive uten ham, ifølge Ultimate Classic Rock.

Nevøen til brødrene Young, Stevie Young har tatt over rytmegitaren både på albumet og den påfølgende turneen.

Angus Young i London

SKOLEUNIFORM: Angus Young med sin karakteristiske skoleuniform.

Foto: Luke Macgregor / REUTERS

Rock or Bust

Resten av bandmedlemmene i AC/DC holder fremdeles ball. De australske rockerne slipper skiva «Rock or Bust» i dag – 40 år etter at Angus Young tok på seg skoleuniformen og begynte å traktere sin Gibson i all offentlighet.

Det har nesten gått like lang tid siden Brian Johnson tok over mikrofonen i 1980.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP