NRK Meny
Normal

AC/DC slipper musikken sin på strømmetjenestene

De australske rockerne har gjort alle sine album tilgjengelig på de største strømmetjenestene, samme dag som Apple Music lanseres.

AC/DC

Sanger Brian Johnson og gitarist Angus Young har bestemt seg for å gjør musikken sin tilgjengelig på Spotify, Tidal og Apple Music.

Foto: MARKUS STUECKLIN / AP

Fra og med i dag blir musikken til bandet tilgjengelig på flere av de største strømmetjenestene, skriver New York Times natt til tirsdag.

Alle bandets album ligger nå på Spotify, Tidal og vil også være på Apple Music som ifølge The Verge lanseres klokken 17.00 i dag.

AC/DC har ventet lenge med å gjøre musikken sin tilgjengelig for den digitale tidsalderen. Først i 2012 kunne fans kjøpe bandets musikk på iTunes.

AC/DC er ikke de eneste digitale nølerne i musikkverden. Rockekollegaene i Metallica ventet helt til 2012 med å la musikken sin strømmes på Spotify, mens Led Zeppelin og Pink Floyd gjorde det samme året etter.

Trommis i trøbbel

Rockerne har solgt over 200 millioner album verden over og er med det blant tidenes mestselgende grupper. Albumet «Back in Black», som blant annet inneholder «You Shook Me All Night Long», er tidenes femte mest solgte album.

Bandet slapp albumet «Rock or Bust» i fjor høst, men albumslippet ble delvis overskygget av trommeslager Phil Rudds arrestasjon i New Zealand.

Phil Rudd

ARRESTERT: Trommeslager Phill Rudd ble droppet av AC/DC etter han ble arrestert i fjor.

Foto: Christine Cornege / Ap

Rudd sa seg tidligere i år skyldig i å ha framsatt dødstrusler og for besittelse av narkotika. Han var opprinnelig siktet for å ha hyrt inn en leiemorder til å ta livet av to personer, men den delen av siktelsen ble frafalt på grunn av manglende bevis.

Dette førte til at bandet la ut på turné uten han og det er fortsatt usikkert om Rudd får bli med i bandet igjen.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix