AC/DC slipper musikken sin på strømmetjenestene

De australske rockerne har gjort alle sine album tilgjengelig på de største strømmetjenestene, samme dag som Apple Music lanseres.

AC/DC

Sanger Brian Johnson og gitarist Angus Young har bestemt seg for å gjør musikken sin tilgjengelig på Spotify, Tidal og Apple Music.

Foto: MARKUS STUECKLIN / AP

Fra og med i dag blir musikken til bandet tilgjengelig på flere av de største strømmetjenestene, skriver New York Times natt til tirsdag.

Alle bandets album ligger nå på Spotify, Tidal og vil også være på Apple Music som ifølge The Verge lanseres klokken 17.00 i dag.

AC/DC har ventet lenge med å gjøre musikken sin tilgjengelig for den digitale tidsalderen. Først i 2012 kunne fans kjøpe bandets musikk på iTunes.

AC/DC er ikke de eneste digitale nølerne i musikkverden. Rockekollegaene i Metallica ventet helt til 2012 med å la musikken sin strømmes på Spotify, mens Led Zeppelin og Pink Floyd gjorde det samme året etter.

Trommis i trøbbel

Rockerne har solgt over 200 millioner album verden over og er med det blant tidenes mestselgende grupper. Albumet «Back in Black», som blant annet inneholder «You Shook Me All Night Long», er tidenes femte mest solgte album.

Bandet slapp albumet «Rock or Bust» i fjor høst, men albumslippet ble delvis overskygget av trommeslager Phil Rudds arrestasjon i New Zealand.

Phil Rudd

ARRESTERT: Trommeslager Phill Rudd ble droppet av AC/DC etter han ble arrestert i fjor.

Foto: Christine Cornege / Ap

Rudd sa seg tidligere i år skyldig i å ha framsatt dødstrusler og for besittelse av narkotika. Han var opprinnelig siktet for å ha hyrt inn en leiemorder til å ta livet av to personer, men den delen av siktelsen ble frafalt på grunn av manglende bevis.

Dette førte til at bandet la ut på turné uten han og det er fortsatt usikkert om Rudd får bli med i bandet igjen.

Kulturstrøm

 • Soloartister med bandkarriere

  Begge prøvde seg som soloartister i tillegg til å være frontfigurer av to av tidenes største band, The Rolling Stones og Queen. Radioprogrammet P.I.L.S. tar for seg historien til Mick Jagger og Freddie Mercury.

  I denne utgåva av P.I.L.S. med Finn Tokvam og Bård Ose handlar det om då Mick Jagger og Freddie Mercury, frontfigurane i The Rolling Stones og Queen, begge prøvde seg som popartistar midt på 1980-talet.
 • Sinne over kvinner i krigsspill

  I et av verdens mest populære krigsspill får du blant annet stå på ski i «Slaget om Narvik» og sabotere Rjukan-anlegget. Men spillbare kvinnelige karakterer får blodet til å koke hos spillere.

 • Metallica støtter brannofrene i USA

  Heavyrock-bandet Metallica donerer 100.000 dollar (840.000 kroner) til hjelpearbeidet etter dødsbrannene i California, USA. De gjør også en nyinnspilt akustisk støttekonsert tilgjengelig for nedlastning. Alle pengene som kommer inn skal gå til ofre og hjelpearbeidere via organisasjonen «All Within My Hands foundation». Det melder Rolling Stone.

  James Hetfield, Lars Ulrich
  Foto: Owen Sweeney / AP