NRK Meny
Normal

AC/DC har leid inn trenere

Brian Johnson & co. leier inn fitnesstrener som prøver å piske dem i form og størrelse.

AC/DC

Nå har AC/DC-veteranene hyret inn personlige trenere for å komme seg i form til «Black Ice»-turneen. Her er (f.v.) Brian Johnson, Angus Young og Malcolm Young fotografert i 2003.

Foto: AARON HARRIS / AP

De aldrende hardrockerne i AC/DC tar ingen sjanser på at formen holder, og har leid inn personlige trenere.

To år med konserter

– Både jeg og Angus har fått et treningsprogram, innrømmer vokalist Brian Johnson i et intervju med britiske Absolute Radio.

Når AC/DC legger ut på verdensturné i kjølvannet av den nyslupne platen «Black Ice», kan det bli snakk om to år med konserter og reisevirksomhet. Bare i USA spiller bandet hele 42 konserter.

– Jeg får en Formel 1-fyr inn, en fitnesstrener som prøver å piske meg i form og størrelse. Showet er to timer og vel så det, og det er ikke tid til å komme seg innimellom, sier Johnsen, som sammen med gitarist Angus Young er gjest i radioshowet som sendes torsdag i Storbritannia.

Togsett i sceneriggen?

De to hintet om at sceneriggen vil inkludere et kjempemessig togsett til ære for singellåten «Rock’n’Roll Train» når Black Ice Tour sparkes i gang i Pennsylvania i USA 28. oktober.

En enda større utfordring er ifølge Angus Young å skulle velge ut låter til setlisten fra en 30 år lang karriere.

– Vi vet at vi må spille mange spor som de fleste som har lært oss å kjenne, vil ønske seg, sier han.

AC/DC innleder europadelen av turneen i Norge 18. februar 2009 i helt nye Telenor Arena på Fornebu i Oslo, som dermed innvies som konsertsted.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3