NRK Meny
Normal

AC/DC har leid inn trenere

Brian Johnson & co. leier inn fitnesstrener som prøver å piske dem i form og størrelse.

AC/DC

Nå har AC/DC-veteranene hyret inn personlige trenere for å komme seg i form til «Black Ice»-turneen. Her er (f.v.) Brian Johnson, Angus Young og Malcolm Young fotografert i 2003.

Foto: AARON HARRIS / AP

De aldrende hardrockerne i AC/DC tar ingen sjanser på at formen holder, og har leid inn personlige trenere.

To år med konserter

– Både jeg og Angus har fått et treningsprogram, innrømmer vokalist Brian Johnson i et intervju med britiske Absolute Radio.

Når AC/DC legger ut på verdensturné i kjølvannet av den nyslupne platen «Black Ice», kan det bli snakk om to år med konserter og reisevirksomhet. Bare i USA spiller bandet hele 42 konserter.

– Jeg får en Formel 1-fyr inn, en fitnesstrener som prøver å piske meg i form og størrelse. Showet er to timer og vel så det, og det er ikke tid til å komme seg innimellom, sier Johnsen, som sammen med gitarist Angus Young er gjest i radioshowet som sendes torsdag i Storbritannia.

Togsett i sceneriggen?

De to hintet om at sceneriggen vil inkludere et kjempemessig togsett til ære for singellåten «Rock’n’Roll Train» når Black Ice Tour sparkes i gang i Pennsylvania i USA 28. oktober.

En enda større utfordring er ifølge Angus Young å skulle velge ut låter til setlisten fra en 30 år lang karriere.

– Vi vet at vi må spille mange spor som de fleste som har lært oss å kjenne, vil ønske seg, sier han.

AC/DC innleder europadelen av turneen i Norge 18. februar 2009 i helt nye Telenor Arena på Fornebu i Oslo, som dermed innvies som konsertsted.