AC/DC-grunnlegger Malcolm Young er død

Tidligere gitarist og låtskriver i AC/DC Malcolm Young er død. Det melder bandets offisielle nettsted.

Angus og Malcolm Young

GRUNNLA AC/DC: Malcolm Young (t.h.) sammen med broren Angus i mars 2000.

Foto: Christophe Simon / AFP

«I dag er det med dyp, ektefølt sorg at AC/DC må kunngjøre bortgangen til Malcolm Young», står det på bandets nettsted lørdag.

Grunnla band med broren

«Som gitarist, låtskriver og visjonær, var han en perfeksjonist og en unik mann», heter det videre.

Young var en av grunnleggerne av AC/DC, men trakk seg tilbake i 2014 på grunn av helseproblemer. Nevøen Stevie Young overtok plassen i bandet under innspillingen av bandets siste album og den påfølgende verdensturneen.

Senere samme år ble det kjent at Young led av demens, og at han ikke ville vende tilbake til bandet.

Store utskiftninger

Young var født i Skottland, men flyttet med familien til Australia som barn.

I 1973 startet Malcolm bandet AC/DC sammen med blant andre broren Angus Young.

De senere årene har flere av bandmedlemmene måtte kaste inn håndkleet. Trommeslager Phil Rudd ble erstattet i 2014 etter å ha blitt siktet for narkotikaforbrytelser og drapstrusler på New Zealand.

I 2016 måtte vokalist Brian Johnson trekke seg fra turnevirksomhet på grunn av problemer med hørselen, og ble midlertidig erstattet av Guns N' Roses-vokalist Axl Rose.

Senere samme år takket bassist Cliff Williams for seg på grunn av de mange utskiftingene i bandet.

Kulturstrøm

 • Ransfilm av respektabel kvalitet

  «Widows» er den nyeste filmen til regissør Steve McQueen. Etter tre svært sterke dramafilmer på rad, Hunger (2008), Shame (2011) og 12 Years a Slave (2013), har den britiske regissøren laget sitt mest kommersielle film til nå. Den er ikke av samme kaliber som hans tidligere filmer mener NRKS anmelder Birger Vestmo. Les anmeldelsen her:

 • Jobbet med ny seriefigur

  Den amerikanske tegneserieskaperen Stan Lee arbeidet med en ny karakter, Dirt Man, før han døde, melder BBC. Ifølge underholdningsnettstedet TMZ har datteren Joan Celia Lee fortalt at hun og faren samarbeidet om å utvikle den nye superhelten. Men det er foreløpig ikke klart hvilke superkrefter denne karakteren er i besittelse av.

  Spiderman-tegner Stan Lee
  Foto: REED SAXON / AP
 • 15 artister klare til by:Larm 2019

  Urørt-vinner Marie Ulven –Girl In Red – er blant de 15 artistene som er bekreftet at kommer til musikkfestivalen Bylarm våren 2019, skriver nettmagasinet 730. Festivalen arrangeres for 21. gang, og har vært holdt i Oslo siden 2008. Det første tiåret gikk festivalen på omgang blant norske byer, og artister som Øystein Greni, Sondre Lerche og Aurora har startet karrieren der. Iris, Otha, TØFL, Moyka, Heave Blood and Die og Larsiveli er de norske artistene som skal spille.

  Marie Ulven