NRK Meny
Normal

AC/DC-grunnlegger Malcolm Young er død

Tidligere gitarist og låtskriver i AC/DC Malcolm Young er død. Det melder bandets offisielle nettsted.

Angus og Malcolm Young

GRUNNLA AC/DC: Malcolm Young (t.h.) sammen med broren Angus i mars 2000.

Foto: Christophe Simon / AFP

«I dag er det med dyp, ektefølt sorg at AC/DC må kunngjøre bortgangen til Malcolm Young», står det på bandets nettsted lørdag.

Grunnla band med broren

«Som gitarist, låtskriver og visjonær, var han en perfeksjonist og en unik mann», heter det videre.

Young var en av grunnleggerne av AC/DC, men trakk seg tilbake i 2014 på grunn av helseproblemer. Nevøen Stevie Young overtok plassen i bandet under innspillingen av bandets siste album og den påfølgende verdensturneen.

Senere samme år ble det kjent at Young led av demens, og at han ikke ville vende tilbake til bandet.

Store utskiftninger

Young var født i Skottland, men flyttet med familien til Australia som barn.

I 1973 startet Malcolm bandet AC/DC sammen med blant andre broren Angus Young.

De senere årene har flere av bandmedlemmene måtte kaste inn håndkleet. Trommeslager Phil Rudd ble erstattet i 2014 etter å ha blitt siktet for narkotikaforbrytelser og drapstrusler på New Zealand.

I 2016 måtte vokalist Brian Johnson trekke seg fra turnevirksomhet på grunn av problemer med hørselen, og ble midlertidig erstattet av Guns N' Roses-vokalist Axl Rose.

Senere samme år takket bassist Cliff Williams for seg på grunn av de mange utskiftingene i bandet.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).