NRK Meny
Normal

Å invitere en du liker ut på date

Hvordan skal spørsmålet stilles og hva skal jeg foreslå. Vi engster oss ofte så mye, at vi lar være å spørre. Enda så fint det er å bli spurt.

Drømmedate?
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Det er ikke så lett å invitere en du liker ut på en date.

Vil du bli med meg ut på en søndagstur i marka?

Hvordan skal spørsmålet stilles, hva skal jeg foreslå, hva hvis vedkommende ikke har lyst? Vi engster oss ofte så mye, at vi lar være å spørre. Det til tross for at vi vet hvor hyggelig det er å blir spurt, om vi har lyst til bli med ut.

I håp om å lære noen triks på egne vegne, og på vegne av alle dem som ikke tørr, eller kløner veldig, stilte vi spørsmålet til våre radiolyttere. Hvordan invitere en du liker ut på en date? Her er deres gode råd om hvordan du går fram når du vil ha et stevnemøte.

Det enkle er ofte det beste

Enkelt og greit. Noe som nesten aldri slår feil, er å spørre om man skal ta en kaffe sammen. Det blir alltid til en øl i stedet. Så er alt plutselig ufarliggjort og man slipper seg lettere løs. Stemningen går fra nervøs til morsom, smiler en anonym lytter.

Date med eller uten alkohol?

Jeg hørte en sa en gang " Kom la oss drekke oss pene " Det funka. De

Ølfest!
Foto: JOE KLAMAR / AFP

er gift i dag, smiler en annen bidragsyter.

En annen foreslår å stille spørsmålet, ”har ikke jeg sett deg før?” og følge opp med ”Det må vi sette oss ned og finne ut av.” Så er daten i gang.

Cathrine og jeg synes denne metoden kanskje er litt slesk, men vi har sett den fungere. Kanskje best for dem som har selvironi, i all sin sleskhet. Er sleskhet et ord?

Gå på pub. Kino skaper lite kontakt, skriver Egil. Miljøet på en helt vanlig pub, er langt mer inviterende hvis dere skal bli kjent.

Spør om et ok sted å gå ut. Deretter spør du om han eller hun også skal dit. Når dere treffes der, er dere blitt ”gamle kjente” Det funker!

Alkoholfritt

Et tips er kanskje å be vedkommende ut et alkofritt sted, eller på en tid av døgnet hvor folk vanligvis er edru/nykter. Da er det i hvert fall lett å skille klinten fra hveten, skriver Preben.

Spør henne om dere skal sykle og se en film på kino? Underholdning og miljøpolitikk i ett, skriver Ole. Som vil spare miljøet for eksosutslipp, men fortsatt ta med kvinner på kino.

Si at du skal på sydenferie og har en billett ledig. Svarer hun ja så er det bare å bestille tur. foreslår Hans Petter

Bil- eller trailerdate

Vil du bli med på trailertur, foreslår en trailersjåfør. Som gjerne utbroderer. Jeg spurte ei jente om hun ville bli med på en trailertur. Vi er samboere i dag, men vi er mest sammen i traileren. Vi angrer ikke. Det enkle er ofte det beste.

For 16 år siden ba jeg med meg en jente på biltur i en gammel engelsk bil jeg hadde. Det ble en lang biltur. Vi er i dag gift. Hilser Brede

Klassikerne

Den beste måten å få kontakt med ei jente på, er nok å invitere på film og middag hjemme hos deg selv. PS. Lei en kjedelig film så blir det mer prat, enn film, skriver en ung mann med god erfaring på området.

Finn noe å be han eller henne om hjelp til. Etterpå kan man takke for hjelpen med noe date-aktig. En øl, eller en middag. Enten du trenger hjelp til å løfte noe tungt, eller til å lappe en skjorte, dette er en klassisker.

Som i en amerikansk collegefilm, foreslår Trond at vi inviterer til noe originalt. Jeg tok min date med på noe vi aldri hadde gjort før, nemlig ishokeykamp... Vi er gift og har barn nå.

Lykke til med å invitere på date! Husk å prøve å gjøre det en gang i løpet av februar, hvis du ikke er gift eller har kjæreste da.

Og, fortell oss gjerne hvordan det gikk da du forsøkte å invitere en du liker ut på en date. Send en e-post til pepper@nrk.no

Kulturstrøm