NRK Meny
Normal

A Hard Day's Night

The Beatles tredje album, A Hard Day's Night, ble utgitt 10. juli 1964, som filmmusikk til filmen med samme navn.

A Hard Day's Night
Foto: Apple Corps / EMI

Albumet var det første Beatles-albumet der alle låtene var signert Lennon-McCartney, og ble spilt inn i Paris og London.

Tittelen på plata kom fra en noe døgnvill Ringo Starr, som våknet midt på natta og trodde det var dag. "It's been a hard day...." (Det har vært en hard dag), sa Ringo, oppdaget at det var mørkt ute, og skyndte seg å tilføye "...night" (natt). Tittelen ble "A Hard Day's Night", - en hard dags natt.

Side 1

"A Hard Day's Night" - 2:32

"I Should Have Known Better" - 2:44

"If I Fell" - 2:22

"I'm Happy Just To Dance With You" - 1:58

"And I Love Her" - 2:31

"Tell Me Why" - 2:10

"Can't Buy Me Love" - 2:14

Side 2

"Any Time at All" - 2:13

"I'll Cry Instead" - 1:47

"Things We Said Today" - 2:38

"When I Get Home" - 2:18

"You Can't Do That" - 2:37

"I'll Be Back" - 2:20

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK