A-ha med nytt album i september

På en pressekonferanse i Berlin kom beskjeden om at a-ha kommer tilbake med nytt album og skal ut på ny turné.

A-ha

COMEBACK: Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen er tilbake. Bandet drar på turné med nytt album i 2016. Det er ikke sluppet noen norske datoer ennå, men ifølge en pressemelding kommer konsertdatoene til å bli sluppet løpende.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Denne helgen ble det kjent at 80-tallsheltene i a-ha gjenforenes.

Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen har forpliktet seg til et to år langt samarbeid. Dette kommer i tillegg til Rock In Rio-konserten NRK meldte at bandet skal spille i september.

I dag kom beskjeden om at a-ha kommer med et nytt album og ny internasjonal turné.

Cast In Steel

Albumet skal hete «Cast In Steel» og kommer ut 4. september. Det skriver plateselskapet Universal i en pressemelding som ble sendt ut minutter før pressekonferansen.

– Jeg har jobbet med å skrive låter med mange unge lovende artister, og da har det dukket opp låter som har fått meg til å tenkte: «Det kan funke som en a-ha-låt», sier Magne Furuholmen.

– Vi vet ikke helt hvordan det kommer til å bli, for det er ikke ferdig ennå. Vi har mange retninger vi må smake på. Så det er fortsatt under arbeid og vi er spente på hvordan det kommer til å bli, sier Harket.

Furuholmen forteller at gjenofreningen bunner i at bandet ville jobbe med nytt materiale.

– Ingen hadde lyst til å dra på turne som et «minneband», sier Furuholmen.

Spiller nytt materiale i Rio

Bandet skal ut på turné i 2016, men det er fortsatt ikke satt opp noen konserter i Norge. Til nå er det satt opp 15 konserter i Tyskland, Østerrike og Sveits, men det ventes flere datoer.

– Å ikke spille noe nytt på konserten i Rio virker galt. Det er vi veldig enige om, sier Harket.

A-ha har vært splittet siden avslutningskonserten i Oslo Spektrum i 2010, med unntak av en minnekonsert for ofrene etter 22. juli-terroren, i 2011.

Kulturstrøm

 • Sommerkampanje om føflekkreft

  Forsiden til KK er laget med UV-sensitivt blekk. Så når magasinet ligger i solen, vokser modellens føflekk. Slik har Kvinner og klær og Kreftforeningen samarbeidet om å fokusere på å forebygge føflekkreft, skriver Medier24.

  Forside mot føflekkreft laget av UV-sensitivt blekk
  Foto: KK/Kreftforeningen
 • Assange spionerte fra ambassade

  WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange forsøkte å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016 fra den ecuadorianske ambassaden i London. Det avslører dokumenter CNN har fått tilgang på.

 • Godt besøkt rockfestival

  Festivalen Norway Rock hadde 2.500 betalende hver dag i tre dager. Økonomisjefen i festivalen sier til avisen Agder at det er litt mer enn hva festivalen budsjetterte med. Artister som Skid Row og Dee Snider fra Twisted sisters sto på scenen under festivalen.