A-ha med nytt album i september

På en pressekonferanse i Berlin kom beskjeden om at a-ha kommer tilbake med nytt album og skal ut på ny turné.

A-ha

COMEBACK: Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen er tilbake. Bandet drar på turné med nytt album i 2016. Det er ikke sluppet noen norske datoer ennå, men ifølge en pressemelding kommer konsertdatoene til å bli sluppet løpende.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Denne helgen ble det kjent at 80-tallsheltene i a-ha gjenforenes.

Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen har forpliktet seg til et to år langt samarbeid. Dette kommer i tillegg til Rock In Rio-konserten NRK meldte at bandet skal spille i september.

I dag kom beskjeden om at a-ha kommer med et nytt album og ny internasjonal turné.

Cast In Steel

Albumet skal hete «Cast In Steel» og kommer ut 4. september. Det skriver plateselskapet Universal i en pressemelding som ble sendt ut minutter før pressekonferansen.

– Jeg har jobbet med å skrive låter med mange unge lovende artister, og da har det dukket opp låter som har fått meg til å tenkte: «Det kan funke som en a-ha-låt», sier Magne Furuholmen.

– Vi vet ikke helt hvordan det kommer til å bli, for det er ikke ferdig ennå. Vi har mange retninger vi må smake på. Så det er fortsatt under arbeid og vi er spente på hvordan det kommer til å bli, sier Harket.

Furuholmen forteller at gjenofreningen bunner i at bandet ville jobbe med nytt materiale.

– Ingen hadde lyst til å dra på turne som et «minneband», sier Furuholmen.

Spiller nytt materiale i Rio

Bandet skal ut på turné i 2016, men det er fortsatt ikke satt opp noen konserter i Norge. Til nå er det satt opp 15 konserter i Tyskland, Østerrike og Sveits, men det ventes flere datoer.

– Å ikke spille noe nytt på konserten i Rio virker galt. Det er vi veldig enige om, sier Harket.

A-ha har vært splittet siden avslutningskonserten i Oslo Spektrum i 2010, med unntak av en minnekonsert for ofrene etter 22. juli-terroren, i 2011.

Kulturstrøm

 • Rykter om 007 i Nordmarka

  Agent 007 kan være på vei til en hytte i Nordmarka utenfor Oslo. Ifølge avisene Varingen og VG. De mener å ha indikasjoner på at noe rundt innspillingen av «Bond 25» er på gang i Hakadal. Men alle som er involvert i de observerte aktivitetene er tause. James Bond er tross alt hemmelig agent. (NTB)

  Daniel Craig
  Foto: Michael Sohn / Ap
 • USA: Alvorlig tiltale mot R. Kelly

  Politiet i USA har i dag tiltalt artisten R. Kelly for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep, melder Chicago Sun Times og flere andre medier. Den siste tida har flere kvinner stått fram med historier om overgrep, blant annet i dokumentaren «Surviving R. Kelly».

 • Mat er populært på Snap

  Matkanalen hadde dobbelt så mange seere (1,7 mill.) på sine Snap Shows som på lineær tv i januar, skriver Kampanje. Matkanalens sjef, Øivind Lindøe, tror suksessen skyldes rett-på-sak oppskriftsvideoer uten masse filming av hender som lager maten.

  Snapchat
  Foto: DADO RUVIC / Reuters