NRK Meny
Normal

a-ha fikk hederspris

a-ha er tildelt hedersprisen «Q Inspiration Award»

Magne Furuholmen, Mortel Harket og Pal Waaktaar Savoy, a-ha
Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

a-ha på Lerkendal Live, 2006
Foto: Gansmo, Arne Kristian / Arne Kristian Gansmo, NRK

Prisen fikk de under Q Awards i London mandag.

Lang og tro innsats

Prisen deles ut av det storselgende musikkmagasinet Q, og ble tildelt A-ha for lang og tro innsats i musikkens tjeneste. De får prisen spesielt for å ha vært en inspirasjonskilde for yngre band, skriver Dagbladet.no.

Guttene selv var storfornøyde etter prisutdelingen.

- Kjempekult!

- Q Awards er på en måte en anerkjennelse for det vi har gjort. At vi har holdt fast på det vi har trodd på. Vi har kommet igjennom suksesser og fiaskoer. Og holdt flammen ved like. Det er kjempekult, sier Magne Furuholmen til Dagbladet.no.

a-ha avbrøt turneen i Russland for å dra til London mandag ettermiddag.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.