NRK Meny
Normal

a-ha fikk hederspris

a-ha er tildelt hedersprisen «Q Inspiration Award»

Magne Furuholmen, Mortel Harket og Pal Waaktaar Savoy, a-ha
Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

a-ha på Lerkendal Live, 2006
Foto: Gansmo, Arne Kristian / Arne Kristian Gansmo, NRK

Prisen fikk de under Q Awards i London mandag.

Lang og tro innsats

Prisen deles ut av det storselgende musikkmagasinet Q, og ble tildelt A-ha for lang og tro innsats i musikkens tjeneste. De får prisen spesielt for å ha vært en inspirasjonskilde for yngre band, skriver Dagbladet.no.

Guttene selv var storfornøyde etter prisutdelingen.

- Kjempekult!

- Q Awards er på en måte en anerkjennelse for det vi har gjort. At vi har holdt fast på det vi har trodd på. Vi har kommet igjennom suksesser og fiaskoer. Og holdt flammen ved like. Det er kjempekult, sier Magne Furuholmen til Dagbladet.no.

a-ha avbrøt turneen i Russland for å dra til London mandag ettermiddag.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3