a-ha fikk hederspris

a-ha er tildelt hedersprisen «Q Inspiration Award»

Magne Furuholmen, Mortel Harket og Pal Waaktaar Savoy, a-ha
Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

a-ha på Lerkendal Live, 2006
Foto: Gansmo, Arne Kristian / Arne Kristian Gansmo, NRK

Prisen fikk de under Q Awards i London mandag.

Lang og tro innsats

Prisen deles ut av det storselgende musikkmagasinet Q, og ble tildelt A-ha for lang og tro innsats i musikkens tjeneste. De får prisen spesielt for å ha vært en inspirasjonskilde for yngre band, skriver Dagbladet.no.

Guttene selv var storfornøyde etter prisutdelingen.

- Kjempekult!

- Q Awards er på en måte en anerkjennelse for det vi har gjort. At vi har holdt fast på det vi har trodd på. Vi har kommet igjennom suksesser og fiaskoer. Og holdt flammen ved like. Det er kjempekult, sier Magne Furuholmen til Dagbladet.no.

a-ha avbrøt turneen i Russland for å dra til London mandag ettermiddag.

Kulturstrøm

 • Metallica støtter brannofrene i USA

  Heavyrock-bandet Metallica donerer 100.000 dollar (840.000 kroner) til hjelpearbeidet etter dødsbrannene i California, USA. De gjør også en nyinnspilt akustisk støttekonsert tilgjengelig for nedlastning. Alle pengene som kommer inn skal gå til ofre og hjelpearbeidere via organisasjonen «All Within My Hands foundation». Det melder Rolling Stone.

  James Hetfield, Lars Ulrich
  Foto: Owen Sweeney / AP
 • Japaner giftet seg med hologram

  En japansk mann har giftet seg med en dataanimert figur i form av et hologram. Under vielsen var bruden til stede i form av en dukke. Ifølge Reuters har 4000 japanere inngått slike uoffisielle giftermål med datafigurer.

  Laster Twitter-innhold
 • Ni timers orgelmaraton i Stavanger

  Nils Henrik Asheim ble utnevnt til ridder av 1. klasse i høst, og fikk nettopp Nordisk råds musikkpris. I morgen topper han suksess-året med orgelmaraton i Stavanger konserthus.

  Åtte organister skal framføre Olivier Messians samlede verker. Minutt for minutt.