NRK Meny
Normal

"You Really Got a Hold on Me"

Den første sangen som ble spilt inn til The Beatles andre LP var en soulballade hentet fra repertoaret til Smokey Robinson & The Miracles.

Hør:

Historien bak You've Really Got a Hold on Me

"You Really Got a Hold on Me" er en av flere Tamla/Motown-låter som The Beatles covret. Låta ble skrevet av Smokey Robinson, en av heltene til Lennon og McCartney, og først innspilt av Smokey Robinson and The Miracles.

Låta full av følelser, og beskriver en mann som er så glad i dama si at han ikke kan forlate henne, selv om han skulle få lyst til å gjøre det.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, kor

John Lennon: Gitar, vokal

George Harrison: Gitar, vokal

Ringo Starr: Trommer

George Martin: Piano

Hør: Historien bak You've Really Got a Hold on Me

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller