NRK Meny
Normal

"You Know My Name (Look up the Number)"

The Beatles elsket humoren til folk som Peter Sellers og Monty Python. Dette kom virkelig frem i gruppens mest morsomme og burleske innspilling, som ble plassert på baksiden av singlen "Let It Be".

Hør: Historien bak You Know my Name (Look up the Number)

John Lennon ventet på Paul McCartney hjemme i Pauls hus, da han fikk øye på ei telefonbok som lå på pianoet, der det sto "'You know the name, look up the number". John endret litt på setninga, og bestemte seg for at det var den eneste teksten han trengte i låta.

Besetning:

Paul McCartney: Piano, bass, vokal

John Lennon: Gitar, maracas, vokal

George Harrison: Gitar, kor

Ringo Starr: Trommer

Brian Jones: Saxofon

Mal Evans: Spade i grus

Hør: Historien bak You Know my Name (Look up the Number)

 

Kulturstrøm

  • Sony kjøper EMI

    Japanske Sony kjøper plateselskapet EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).

  • Obama til Netflix

    Barack og Michelle Obama har signert en flerårig produksjonsavtale med Netflix, skriver New York Times. – Noe av det fineste i presidentperioden var det å møte folk og kunne bringe deres historier til et større publikum. Vi er derfor svært glade for denne avtalen, sier paret i en uttalelse. De sier de vil løfte frem talenter og inspirerende unge stemmer for å spre empti og forståelse. Det tidligere presidentparet har startet produksjonssleskapet Higher Ground Productions sammen.

    Michelle og Barack Obama