"Yesterday"

Paul McCartney våknet en morgen med en melodi i hodet, som han var sikker på han hadde hørt før et sted. Etter hvert viste det seg at han hadde laget den selv.

 

Hør: Historien bak Yesterday

"Yesterday" ble skrevet av Paul McCartney, og er i følge Guinnes rekordbok verdens mest spilte coverlåt, innspilt over 3000 ganger.

"Yesterday" var den første offisielt utgitte låta med The Beatles som bare innvolverte en av medlemmene under innspillinga. Paul McCartney ble akkompangert av en strykekvartett.

Besetning:

Paul McCartney: Akustisk gitar, vokal

Strykere: Fiolin, bratsj, cello

Hør: Historien bak Yesterday

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

 • Første skeive Pixar-figur

  Den komande filmen «Fremad» vil vere den første animerte Disney-Pixar-filmen med ein opent homofil figur, meldar Disney. Det er politikvinna Spector som sjølv snakkar om sin kvinnelege kjærast i filmen.

  Officer Specter fra Disney-Pixar-filmen «Fremad»
  Foto: Disney
 • Erling Sandmo er død

  Historikeren, forfatteren og musikkanmelderen Erling Sandmo (56) døde brått fredag, på skitur. Han var nylig ansatt som leder for Nasjonalblibliotekets nye kartsenter, og har gitt ut flere bøker, sist om sjømonstre i kart og litteratur. Han er også kjent som programleder i NRK P2s musikkprogram På sporet.

  Professor Erling Sandmo i Kartsenteret ved Nasjonalbiblioteket
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • For drøy for Frp-politiker

  Frp-stortingsrepresentant syns det er hårreisende at det offentlige støtter kunstnere som bruker kjønnsorganer, kroppsvæsker eller avføring i kunsten. Kulturminister Abid Raja mener at det blir helt feil at politikere skal gå inn og bestemme hvem som skal få støtte til kunst.